Panoramafoto van de belevingstuin

BuitensteBinnenTuin: de belevingstuin voor oncologie patiënten

Bij het oncologiecentrum (route 71) in Venlo vindt u de prachtige BuitensteBinnenTuin. Vanuit de gang bij chirurgie en orthopedie heeft u een mooi uitzicht op de tuin. Deze belevingstuin is een mooie plek die een moment van rust en bezinning beoogt voor mensen die een afspraak hebben in het Oncologiecentrum.

 

Voor wie?

De BuitensteBinnenTuin is specifiek bedoeld voor patiënten van het oncologiecentrum. We willen namelijk de privacy van deze patiënten respecteren en dat is onmogelijk als anderen het oncologiecentrum doorkruisen om door de wachtkamer de tuin in te gaan. Daarnaast starten er wetenschappelijke onderzoeken, die gaan uitwijzen wat groen, kunst en voeding kunnen betekenen voor oncologiepatiënten. Na een jaar wordt bekeken of de tuin ook opengesteld kan worden voor andere patiënten van het ziekenhuis. 

 

De belevingstuin is tot stand gekomen dankzij vele donaties van onder andere VieAmi, Roparun, Cultuurimpuls Venlo en vele andere (anonieme) gevers.

 

 

Lees hier verder over de BuitensteBinnenTuin.     

Belevingstuin de BuitensteBinnenTuin VieCuri september 2019

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis. 
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer