Panoramafoto van de belevingstuin

BuitensteBinnenTuin: de belevingstuin voor oncologie patiënten

Bij het oncologiecentrum (route 71) in Venlo vindt u de prachtige BuitensteBinnenTuin. Vanuit de gang bij chirurgie en orthopedie heeft u een mooi uitzicht op de tuin. Deze belevingstuin is een mooie plek die een moment van rust en bezinning beoogt voor mensen die een afspraak hebben in het Oncologiecentrum.

 

Voor wie?

De BuitensteBinnenTuin is specifiek bedoeld voor patiënten van het oncologiecentrum. We willen namelijk de privacy van deze patiënten respecteren en dat is onmogelijk als anderen het oncologiecentrum doorkruisen om door de wachtkamer de tuin in te gaan. Daarnaast starten er wetenschappelijke onderzoeken, die gaan uitwijzen wat groen, kunst en voeding kunnen betekenen voor oncologiepatiënten. Na een jaar wordt bekeken of de tuin ook opengesteld kan worden voor andere patiënten van het ziekenhuis. 

 

De belevingstuin is tot stand gekomen dankzij vele donaties van onder andere VieAmi, Roparun, Cultuurimpuls Venlo en vele andere (anonieme) gevers.

 

 

Lees hier verder over de BuitensteBinnenTuin.     

Belevingstuin de BuitensteBinnenTuin VieCuri september 2019

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer