Patiënt met mondkapje krijgt ondersteuning met lopen van een fysiotherapeut

Blogs

Op deze foto staat een oudere patient met twee vrijwilligers van VieCuri
21 september 2020 |    kwetsbare oudere

Ik ben mezelf

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een jaarlijks moment waarop extra aandacht wordt besteed aan dementie. De belangrijkste en meest bekende oorzaak is de ziekte van Alzheimer.
Lees verder
1 september 2020

Aap, noot, troost

Wat zeg je tegen iemand die de diagnose kanker heeft gekregen? Dit blog inspireert u wellicht om de juiste woorden te vinden.
Lees verder
Twee mensen zitten naast elkaar op een bankje
21 juli 2020 |    tuin

Zeg het met bloemen

De belevingstuin bij het oncologiecentrum is een mooie plek waar patiënten hun zinnen kunnen verzetten. Eén enorme bloemenzee: zo ziet de tuin eruit vanuit de omringende ziekenhuisverdiepingen. De tuin is aangelegd voor patiënten die het oncologiecentrum bezoeken. Na de spreekuren is de beurt aan patiënten van de verpleegafdeling Interne Geneeskunde. Zij zijn voor een bepaalde periode onze pilotgasten.
Lees verder
17 april 2020

Mijn werk op de afdeling Radiologie tijdens de coronacrisis

Medisch beeldvormend en bestralingsdeskundige Nancy Giesbertz-Bouten geeft een inkijkje in de dagelijkse werkelijkheid bij afdeling Radiologie.
Lees verder
25 maart 2020

De donkere wolk

SEH-arts in opleiding Susanne Laumer geeft een inkijkje in de dagelijkse werkelijkheid bij de spoedeisende hulp.
Lees verder
5 februari 2020 |    tuin

Voltooid

Volgt u de seizoenen in de belevingstuin bij het oncologiecentrum? Wat was ook al weer de bedoeling van die BuitensteBinnenTuin? Het kunstcollectief ‘Circus Engelbregt’ wil de overgang tussen wachtruimte, kas en tuin zo vloeiend mogelijk laten verlopen. Onder het motto “de mensen de tuin in, de tuin het ziekenhuis in” heeft Engelbregt bepaalde ingrepen gekoppeld aan de jaargetijden.
Lees verder
18 december 2019

Gelukkig einde

Marion Titselaar (MSc programmamanager oncologie) schreef onlangs een treffend blog over een gelukkig einde. Het boek ‘Dood doet leven' van auteur Jeroen Terlingen diende als leidraad.
Lees verder
21 november 2019

Verroer je

Een patiënt is er enorm mee gebaat als hij voldoende beweegt en op zijn gewicht let. Bewegen moet de norm worden.
Lees verder
20 oktober 2019

Osteoporose: iedere zes minuten een breuk, maar nog steeds te weinig kennis

Zondag 20 oktober is het Wereld Osteoporosedag. VieCuri’s verpleegkundig specialist Marsha van Oostwaard deelt haar bevindingen over osteoporose in een artikel van V&VN.
Lees verder
17 oktober 2019

Luisteren als medicijn

Ruud Stikkelbroeck, VieAmi: "Ik geloof in de kracht van oprechte aandacht. Zodat patiënten het gevoel hebben dat zorgverleners oog en oor hebben voor hoe het écht met hen gaat."
Lees verder
3 september 2019

Voorbij

“ ’t Is weer voorbij die mooie zomer”. Langzaam maar zeker roert onze organisatie zich weer. VieCuri komt beetje bij beetje uit zijn zomerslaap. Eenmaal terug van weggeweest wil je het relaxte gevoel of die vrijheidsbeleving vasthouden. Maar weinigen lukt dat ook voor langere tijd.
Lees verder
17 juli 2019

VieCuri in beeld

Ankie van Rossum en IJsbrand Schouten blikken terug op 2018.
Lees verder
Scroll voor meer informatie