Afspraak en onderzoek
Patiënt bij balie polikliniek

Afspraak en onderzoek

Bij de meeste gezondheidsklachten is een bezoek aan uw huisarts voldoende. Maar het kan nodig zijn, dat uw huisarts u verwijst naar het ziekenhuis voor een onderzoek of voor een bezoek aan een specialist.

 

Onderzoek

Uw huisarts kan u doorverwijzen voor een onderzoek als bloedafname of het maken van een röntgenfoto. De uitslag krijgt u dan van uw huisarts.

 

Afspraak met een specialist

Uw huisarts (of een andere verwijzer) kan u ook doorverwijzen naar een van onze specialisten. 

Heeft u een verwijzing? Lees hier hoe u een afspraak kunt maken.

 

Afspraak op afstand (belconsult) in Coronatijd

In verband met het coronavirus kan uw specialist voorstellen om een afspraak niet op de polikliniek te laten plaats vinden, maar telefonisch.

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de voorwaarden voor belconsult tijdens de coronatijd versoepeld. Waar een dergelijk belconsult normaal alleen geldt ter vervanging van een herhaalafspraak, mag dit tijdens de looptijd van deze versoepeling ook ter vervanging van een eerste consult. Lees meer over een afspraak op afstand in Coronatijd.

 

Poliklinische herhaalafspraak

Als uw specialist een herhaalafspraak op de polikliniek voorstelt, krijgt u meteen een  afspraak mee of u krijgt de afspraak per post toegestuurd.

De specialist kan u ook voorstellen een poliklinische herhaalafspraak, telefonisch of per e-mail te laten plaatsvinden. Ook kan de specialist in voorkomende gevallen een beeldafspraak met u maken. We noemen deze afspraken ook wel een afspraak op afstand. Lees meer over een afspraak op afstand 

 

Verhinderd? 

Als u verhinderd bent, wilt u dat dan tijdig laten weten. U kunt dan meteen een nieuwe afspraak maken en een ander kan in uw plaats worden geholpen.

 

Kosten

Ziekenhuiszorg heeft financiële gevolgen. U betaalt (bijna) altijd een verplicht eigen risico. Controleer uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling wordt vergoed. 

Let op: Heeft u een budgetpolis of selectieve polis afgesloten ben dan extra allert. 

Is er voor de budgetpolis of selectieve polis géén contract met VieCuri MC afgesloten dan betaalt u een (groot gedeelte) van de zorg zelf. Is er wel een contract, dan worden vaak niet alle behandelingen vergoed. Informeer dus altijd bij de zorgverzekeraar of de (betreffende) behdanling in VieCuri vergoed wordt

  

Lees meer over de kosten van ziekenhuiszorg.

  

Bekijk hier per zorgverzekeraar de (beperkende) voorwaarden van hun zorgverzekering. In een paar klikken kunt u zien wat uw zorgverzekeraar binnen uw zorgpolis vergoed. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer