Voorbereiding
Wordt u opgenomen in ons ziekenhuis? Hier vindt u informatie die u kan helpen bij de voorbereiding op uw opname.
Wat neemt u mee naar het ziekenhuis?
- ziekenhuispas
- geldig legitimatiebewijs
- zorgpas of -polis
- medicijnen en het Actueel Medicijn Overzicht (AMO)
- dieetlijst
- toiletartikelen
- ondergoed
- pyjama, kamerjas en pantoffels
- makkelijke kleding voor overdag
- stevige schoenen
- boek, tijdschrift, handwerkje e.d.
- eventueel een kleine hoeveelheid contant geld
Voor handdoeken en washandjes zorgt het ziekenhuis.
Gratis wifi
VieCuri biedt gratis wifi aan op haar ziekenhuislocaties. Dit betekent dat u met een laptop, tablet of mobiele telefoon eenvoudig toegang heeft tot het draadloos netwerk om te internetten, e-mail te bekijken of social media te gebruiken.
Waardevolle zaken? Laat ze thuis of berg ze op!
Waardevolle zaken, zoals geld, sieraden, dure kleding, creditcards of andere kostbaarheden kunt u het beste thuis laten of mee naar huis geven. Wel bestaat de mogelijkheid om uw eigendommen op te bergen in een persoonlijke patiënten
locker. De locker kunt u met een eigen code instellen en is alleen door u te openen. In noodgevallen kan de beveiliging van het ziekenhuis deze openen in uw bijzijn. Beschadiging, diefstal of verlies van persoonlijke bezittingen zijn voor uw eigen risico. Het ziekenhuis kan hiervoor niet aansprakelijk zijn.
Kast met cijferslot
Naast uw bed staat een kast met een cijferslot. Hier kunt u uw spullen opbergen.
Medicijnen
Het is belangrijk dat uw specialist weet welke medicijnen u gebruikt, hoeveel en op welk tijdstip. Neem daarom een Actueel Medicatie Overzicht (AMO) mee. Deze kunt u opvragen bij uw apotheek.
Het is verstandig om voor de eerste 24 uur van uw opname uw eigen medicijnen mee te nemen. Denk ook aan de inhalatiemedicijnen en eventueel de anticonceptiepil.
Rookt u?
Alle locaties van VieCuri zijn vanaf 1 oktober 2019 rookvrij. Dat betekent dat in de gebouwen en buiten op ons terrein niet meer gerookt mag worden. We snappen dat patiënten een nicotine behoefte kunnen ervaren. Als het nodig is, ondersteunt VieCuri u tijdens een opname met nicotinevervangende middelen zoals nicotinepleisters en begeleiding. U kunt dit aangeven bij uw behandelend arts of bij de verpleging op de afdeling. Op deze pagina leest u meer info over VieCuri Rookvrij.
Infectiepreventie MRSA en BRMO
Bent u
- de laatste twee maanden in een buitenlands ziekenhuis of in een ander Nederlands ziekenhuis behandeld of
- heeft u contact met levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens of
- woont u op een bedrijf waar deze dieren gehouden worden?
Dan zou het kunnen zijn dat u drager bent van de MRSA of BRMO bacterie. Deze hoeft voor u niet schadelijk te zijn, maar wel voor verzwakte patiënten. Als u drager bent dan nemen wij enkele voorzorgsmaatregelen om overdracht van deze bacterie te voorkomen.
Lees meer in de folder MRSA of lees meer in de folder BRMO.
Heeft u na uw opname zorg nodig?
Het kan zijn dat u na uw verblijf in het ziekenhuis verdere zorg nodig hebt, thuis of in een andere zorginstelling. U kunt vóór uw opname alvast een aantal praktische zaken regelen en uitzoeken. U kunt hulp vragen bijvoorbeeld in uw familie- of kennissenkring. Ook kunt u naar de mogelijkheden informeren bij het zorgloket (WMO) van uw gemeente. Lees meer in onze folder 'Vervolgzorg nodig?'.
Algemene Hulpdienst
Voor extra hulp of ondersteuning kunt u ook een beroep doen op de Algemene Hulpdienst in uw gemeente. De Algemene Hulpdienst is een vrijwilligersorganisatie, die hulp biedt aan de burgers van de gemeente.