Nieuwsberichten
Patiënt in wachtruimte

Nieuws

24 maart 2017

App bereidt patiënten voor op behandeling

Donderdag 23 maart heeft VieCuri Medisch Centrum de nieuwe VieCuri Behandelapp voor patiënten gelanceerd. IJsbrand Schouten, bestuurslid bij VieCuri, reikte deze nieuwste eHealth-toepassing uit aan onze patiënten.
Lees verder
24 maart 2017

Bijzondere bevalling in VieCuri: moeder helpt zelf bij keizersnede

VieCuri behoort tot een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die de keizersnede uitvoert waarbij de moeder zelf helpt haar kindje uit de buik te halen. Deze vorm van bevallen is nieuw in ons land.
Lees verder
22 maart 2017 |    zorg, wetenschappelijk onderzoek

Onderzoek Jeroen Vogelaar verbetert kennis over prognose van darmkanker

Jeroen Vogelaar, chirurg-oncoloog in VieCuri promoveert op 23 maart met zijn onderzoek naar de ‘prognostische factoren bij patiënten met dikke darmkanker’. Zijn onderzoek leidt tot een aantal belangrijke factoren waarmee de kans op terugkeer van darmkanker beter kan worden ingeschat.
Lees verder
9 maart 2017

Vernieuwend onderzoek verbetert oncologische zorg voor oudere patiënten

Maryska Janssen-Heijnen, klinisch epidemioloog in VieCuri Medisch Centrum, is benoemd tot hoogleraar aan de Maastricht University. Haar hoogwaardige wetenschappelijke onderzoeken moeten leiden tot een verbetering van de zorg voor ouderen met kanker.
Lees verder
8 maart 2017

Mobiele stembureaus voor verkiezingen op VieCuri locaties Venlo en Venray

Op 15 maart kun je ook op de beide ziekenhuislocaties terecht om je stem uit te brengen voor de Tweede Kamerverkiezingen.
Lees verder
6 maart 2017 |    medicijnen, wetenschappelijk onderzoek

Deelnemers gezocht voor een onderzoek met een nieuw middel tegen chronische lage rugpijn

VieCuri Medisch Centrum is op zoek naar mensen met chronische lage rugpijn voor deelname aan een onderzoek naar de werkzaamheid, veiligheid en verdraagbaarheid van een nieuw onderzoeksmiddel tegen chronische lage rugpijn, genaamd ‘IG8801'.
Lees verder
24 februari 2017 |    VieAmi

Junior Kamer Venlo schenkt €2000 aan Orangerie Oncologiecentrum

Vorige week mochten Annette Theuws, directeur van VieAmi, en Paul Nijhuis, chirurg-oncoloog in VieCuri, een cheque van €2000 in ontvangst nemen van Junior Kamer Venlo. Deze schenking is bestemd voor de Orangerie die gebouwd moet gaan worden aan het nieuwe Oncologiecentrum in VieCuri.
Lees verder
24 februari 2017

Aangepaste diensten tijdens carnaval

Vanwege carnaval zijn alle poliklinieken op maandag 27 februari gesloten. Ook vervalt deze dag de pendeldienst tussen de ziekenhuislocaties Venlo en Venray en is er géén bloedafname.
Lees verder
17 februari 2017

Digitaal aanmelden patiënten trombosedienst via ZorgDomein

Sinds 15 februari is het ook mogelijk om patiënten digitaal aan te melden bij de Trombosedienst Noord Limburg via ZorgDomein.
Lees verder
15 februari 2017

Succesvolle Beroepenavonden in VieCuri

Afgelopen week vonden twee succesvolle Beroepenavonden plaats in VieCuri. Tijdens deze avonden hebben ruim 450 scholieren en ouders een ‘kijkje in de keuken’ gekregen van het beroep van hun keuze. Ze werden enthousiast voorgelicht over de verschillende beroepen die er in een ziekenhuis zijn.
Lees verder
13 februari 2017

Informatieavond ooglaseren

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van ooglaseren?
Lees verder
10 februari 2017

Inspirerende bijeenkomst over Shared Governance

Donderdag 26 januari was VieCuri gastvrouw voor ruim 40 zorgprofessionals. Uit alle windstreken van ons land waren zij naar Venlo afgereisd vanwege hun de interesse in de manier waarop in VieCuri het gedachtegoed van Shared Governance gestalte gegeven wordt. VieCuri heeft namelijk een voorsprong voor wat betreft de inbedding van Shared Governance (SG).
Lees verder
Scroll voor meer informatie