Naar huis
Verpleegafdeling

Naar huis

Meestal hoort u één of twee dagen van tevoren van uw behandelend arts wanneer u weer naar huis kunt. De specialist in het ziekenhuis bespreekt voor uw vertrek de nazorg met u.

 

Medicijnen

Als uw arts tijdens de opname nieuwe medicatie voorschrijft, wordt deze door medewerkers van de Apotheek gecontroleerd en met u doorgesproken. Daarna wordt het recept doorgefaxt naar de poliklinische apotheek of uw eigen apotheek met het verzoek deze voor een termijn van 14 dagen klaar te maken. U kunt de voorgeschreven medicatie bij de apotheek af (laten) halen. Op afspraak kan de medicatie ook thuis worden bezorgd.

 

Dieet

Als u thuis een dieet moet volgen, krijgt u voor vertrek van de diëtiste uitgebreide informatie en een dieetlijst.

 

Huisarts

Uw huisarts ontvangt een ontslagbrief met een verslag van de behandeling in het ziekenhuis, uw gesteldheid bij ontslag en de eventuele benodigde nazorg.

 

Taxi

Soms is vervoer per taxi medisch noodzakelijk of gewenst. U heeft hiervoor een machtiging van de specialist nodig. Vragen over taxivervoer kunt u met de verpleegkundige of uw specialist bespreken. Houd er rekening mee dat er een eigen bijdrage aan taxivervoer is verbonden. Informeer hiernaar bij uw eigen zorgverzekeraar.


Heeft u ondersteuning nodig om bij de taxi te komen omdat u nog niet zo mobiel bent, dan kunt u terecht bij het Informatiepunt in de centrale hal in Venlo en bij de receptie in Venray.

 

Heeft u vervolgzorg nodig?

Tijdens uw verblijf in het ziekenhuis kan duidelijk worden dat u na ontslag nog verzorging en/of verpleging nodig heeft thuis of in een andere zorginstelling. Het Transferbureau regelt de nazorg. Lees hier meer over het Transferbureau.

Is het vóór uw opname al duidelijk dat u vervolgzorg nodig heeft? Dan kunt u alvast een aantal praktische zaken regelen en uitzoeken. Meer hierover leest u in onze folder ‘Vervolgzorg nodig?

 

Algemene Hulpdienst

U kunt ook een beroep doen op de Algemene Hulpdienst in uw gemeente. De Algemene Hulpdienst is een vrijwilligersorganisatie, die hulp biedt aan de burgers van de gemeente. De verpleegafdeling kan u hierover meer informatie geven.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer