Voorbereiding op uw afspraak
Patiënt bij balie polikliniek

Uw afspraak op de polikliniek

Verwijzing verplicht!

Voor een eerste afspraak bij een specialist of voor een onderzoek, heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of van een andere verwijzer. Ziekenhuizen zijn bij het maken van een afspraak volgens de Zorgverzekeringswet verplicht om vast te leggen of een verwijzing aanwezig is.

 

Kosten van de behandeling

Zonder verwijzing zal uw zorgverzekeraar de ziekenhuiskosten niet vergoeden. Als u verzekerd bent wordt Spoedeisende zorg ('Eerste Hulp') altijd vergoed. Maar in alle gevallen geldt, dat u eerst uw verplichte eigen risico moet betalen. Informeer dus altijd vooraf bij uw zorgverzekeraar of controleer uw polis of de zorgkosten vergoed worden. 

Als u een budgetpolis of selectieve polis heeft afgesloten ben dan extra alert.

Lees meer over de kosten van ziekenhuiszorg.

 

Ziekenhuispas

Voor een afspraak of onderzoek in het ziekenhuis heeft u een geldige ziekenhuispas nodig.

Lees meer over de ziekenhuispas.

 

Verder lezen over de voorbereiding op een afspraak in de folder 'Eerste polikliniekbezoek'.

Of zoek een folder over uw aandoening, onderzoek of behandeling.

 

Wij vragen regelmatig naar uw naam en geboortedatum

Bij elke afspraak of onderzoek vragen onze medewerkers uw ziekenhuispas en vragen naar uw naam en geboortedatum. Het kan voorkomen dat verschillende medewerkers u meerdere malen naar uw naam en geboortedatum vragen. Dit doen we om zeker te weten dat we telkens met de juiste patiënt te maken hebben om zo persoonsverwisseling te voorkomen. Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. U kunt zelf ook meehelpen. Stel altijd vragen als dingen anders gaan dan u verwacht of als u het gevoel heeft dat er iets ‘niet pluis’ is.

 

Verhinderd?

Als u verhinderd bent, wilt u dat dan tijdig laten weten. U kunt dan meteen een nieuwe afspraak maken en een ander kan in uw plaats worden geholpen.

Scroll voor meer informatie