VieCuri Rookvrij
Afbeelding van VieCuri Rookvrij

Rookvrij VieCuri

Alle locaties van VieCuri zijn sinds1 oktober 2019 rookvrij. Dat betekent dat in de gebouwen en buiten op ons terrein niet gerookt mag worden.

 

Als rookvrij ziekenhuis willen we een gezonde levensstijl stimuleren voor medewerkers, patiënten en bezoekers, zonder hinder van rook en rookafval. We willen het goede voorbeeld geven. Ziekenhuiszorg en roken gaan nu eenmaal niet samen.

 

Rookvrij betekent dat op de terreinen geen enkele vorm van roken is toegestaan. Daarbij gaat het om sigaretten, pijptabak, e-sigaretten, sigaren en ook rookvrije sigaretten. Het gaat zowel om onze hoofdlocaties in Venlo en Venray als de Regiopoli’s in Panningen, Horst en Reuver.

 

Via deze link, leest u een overzicht van alle vragen en antwoorden over VieCuri Rookvrij.

 

Bent of wordt u opgenomen in het ziekenhuis?

We begrijpen dat patiënten een nicotinebehoefte kunnen ervaren. Als het nodig is, ondersteunt VieCuri u tijdens een opname met nicotinevervangende middelen zoals nicotinepleisters en begeleiding. U kunt dit aangeven bij uw behandelend arts of bij de verpleging op de afdeling.

 

Wilt u stoppen met roken?

In veel gevallen betaalt uw zorgverzekeraar mee. Kijk op www.sinefuma.nl of op www.ikstopnu.nl. 

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken