Kosten ziekenhuiszorg
Bezoekers in La Vie (2)

Kosten ziekenhuiszorg

VieCuri heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars voor 2020 rond.

Voor 2020 zijn de contracten met alle zorgverzekeraars afgesloten. Het gaat om overeenkomsten met VGZ, CZ, Zilveren Kruis, Menzis, Caresq, VRZ (voorheen Multizorg), DSW en a.s.r.  

 

Al eerder was bekend dat u voor de budgetpolissen van Zilveren Kruis de planbare zorg in VieCuri in 2020 niet (volledig) vergoed krijgt. Uiteraard betreft dit niet de spoedzorg. Daarvoor kunt u als u een budgetpolis van Zilveren Kruis heeft, gewoon bij VieCuri terecht. Vraag altijd bij uw zorgverzekeraar of de betreffende behandeling in VieCuri wordt vergoed.

 

Kies met zorg uw verzekeraar

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht zich te verzekeren tegen ziektekosten. Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een eigen risico. Dit eigen risico is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. De meeste zorg die VieCuri verleent, valt onder de basisverzekering. Deze zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Het ziekenhuis dient de rekening rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar. Daarnaast bieden wij zorg die niet in de basisverzekering zit. Zorg die niet als basiszorg wordt vergoed, moet u (deels) zelf betalen, tenzij u hiervoor een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Welke zorg u precies aanvullend kunt verzekeren, hangt af van uw verzekeringsvoorwaarden. Als u niet weet of een onderzoek of behandeling wordt vergoed, of u hebt vragen over uw eigen risico, neem dan van tevoren contact op met uw zorgverzekeraar. 

 

Ook de zogenoemde 'afspraken op afstand' zoals telefonische afspraken, e-mailafspraken en beeldafspraken  kunnen ten koste gaan van uw eigen risico. Lees hier meer over een afspraak op afstand en over een afspraak op afstand (belconsult) in coronatijd

 

Bekijk hier per zorgverzekeraar de (beperkende) voorwaarden van hun zorgverzekering. In een paar klikken kunt u zien wat uw zorgverzekeraar binnen uw zorgverzekering/polis vergoed. Bij vragen of onduidelijkheden kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Bekijk de Checklist - Aan alles gedacht om te zorgen dat uw ziekenhuiszorg vergoed wordt.

 

Website de Ziekenhuisrekening

Voor nog meer informatie en de veelgestelde vragen over de kosten van ziekenhuiszorg en de zorgnota verwijzen wij u graag naar de website De ziekenhuisrekening van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

 

Wij verwijzen u naar deze website van de Rijksoverheid omdat deze speciaal ontwikkeld is  om patiënten en verzekerden uitleg te geven over de inhoud van de ziekenhuisrekening. De website biedt informatie over de ziekenhuisrekening en de zorgkosten in meer algemene zin en geeft aan waar u met welke vraag terecht kan.

Scroll voor meer informatie