Over VieCuri
Welkomsthal Venlo

Kwaliteitskeurmerken

VieCuri werkt voortdurend aan verbetering van de kwaliteit van zorg. Maar ook in service en veiligheid willen wij onze patiënten het best mogelijke bieden. Hier vindt u de kwaliteitskeurmerken die aan ons ziekenhuis zijn toegekend.  

 

Onze keurmerken

STZ

VieCuri behoort al tien jaar tot de selecte groep Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds voorop te lopen met patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Als STZ lid moet je voldoen aan criteria die regelmatig worden getoetst. 

Van de 88 ziekenhuizen in Nederland, hebben er slechts 26 de STZ status.

Lees meer op de website van STZ.

 

logo JCI

JCI-accreditatie

De Joint Commission International (JCI) is een onafhankelijke organisatie die toetst op de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid. Hierin worden onder meer de medicatieveiligheid, voorlichting aan patiënten, beperking van het risico van infecties en correcte identificatie van patiënten onder de loep genomen. Daarnaast ook zaken als onderhoud van (medische) apparatuur, inrichting en beheer van de gebouwen en de kwalificaties van de zorgprofessionals. 

Lees meer op de website van JCI. (Engelstalig)

 

Logo RvA accreditatie

RvA-accreditatie

De afdeling Klinische Pathologie is geaccrediteerd via de Raad voor Accreditatie.

Lees meer op de website van RvA.

 

Logo RvA accreditatie

RvA-accreditatie

De afdeling Medische Microbiologie is geaccrediteerd via de Raad voor Accreditatie. Deze accreditatie is een garantie dat we zorgvuldig omgaan met de aan ons toevertrouwde lichaamsmaterialen. Dat biedt zekerheid aan u als patiënt, maar ook aan ons eigen personeel.

Lees meer op de website van RvA.

 

KCHL

RvA-accreditatie

Onze afdeling Klinisch Chemie en Hematologie (KCHL) is geaccrediteerd via de Raad voor Accreditatie.

Lees meer op de website van RvA.

  

 

logo DEKRA

ISO-certificering Medisch Instrumentele Dienst

VieCuri heeft als een van de weinige ziekenhuizen een kwaliteitskeurmerk ontvangen voor de MID-afdeling die haar medische apparatuur onderhoudt. De Medisch Instrumentele Dienst van VieCuri is door Dekra (voorheen KEMA) gecertificeerd volgens de ISO-normen.

Lees meer op de website van Dekra. (Engelstalig)

 

Research 4 life

Europese accreditatie PET/CT-scanner 'EARL FDG-PET/CT'

De EARL-accreditatie is een Europees kwaliteitskeurmerk binnen de nucleaire geneeskunde. Het keurmerk geeft aan dat de PET/CT scanner van VieCuri aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoet. De Europese accreditatie is van belang omdat VieCuri ook PET/CT-onderzoeken uitvoert ten behoeve van Maastro Clinic en het Laurentius ziekenhuis Roermond. Deze accreditatie is steeds vaker vereist bij wetenschappelijk onderzoek waarbij PET-CT onderzoek plaatsvindt.

Lees meer op de website van EANM (European Association of Nucleair Medicine).

 

Logo keurmerk Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS)

Certificaat Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS)

VieCuri Sportgeneeskunde heeft een verlenging gekregen tot 2025 om het  SCAS certificaat te mogen voeren. Dit is een erkenning van de vakbekwaamheid en het niveau van personen en organisaties die zich richten op sportbegeleiding en behandeling van sportblessures.

Lees meer op de website van SCAS.

 

Logo Keurmerk DEKRA ISO

ISO-certificering Medische Beeldvorming

De afdeling Medische Beeldvorming van VieCuri heeft op 9 december 2022 het certificaat ISO 9001:2015 ontvangen van certificeringsbedrijf DEKRA, met een geldigheidsduur van 3 jaar. Dit geeft aan dat de afdeling voldoet aan internationale normen voor het verwezenlijken en continu verbeteren van haar kwaliteitsmanagementsysteem.

Lees meer op de website van Dekra.

 

Logo Green Deal

Green Deal

VieCuri heeft de Green deal Duurzame Zorg 2.0 ondertekend om structureel aandacht te geven aan duurzaamheid. Onze ambitie is om alles wat we doen, duurzaam te doen. Duurzaamheid gaat over waarde toevoegen voor mens en maatschappij op de korte en op de lange termijn, over het bijdragen aan gezondheid en het beperken van onze negatieve bijdragen aan mens en milieu die daarbij ontstaat.

Lees meer op de website van Green Deal

Scroll voor meer informatie