Gezin in Geboortecentrum

Bezoektijden

Er zijn op alle dagen twee bezoekmomenten: in de middag van 14.00 tot 15.00 uur en in de avond van 18.30 tot 20.00 uur. Er mogen maximaal 2 bezoekers per patiënt op de kamer zijn. Dit maximum geldt niet voor kinderen t/m 11 jaar, die mogen gewoon meekomen. Hieronder leest u op welke afdelingen er uitzonderingen gelden.

Bezoektijden Geboortecentrum

  • Bezoektijden partner: We vinden het belangrijk dat het gezin zoveel mogelijk bij elkaar is. De partner is 24 uur per dag welkom. Broertjes en zusjes mogen de hele dag (maar niet ’s nachts) bij hun ouders in het Geboortecentrum blijven.
  • Bezoektijden overig bezoek: Na de bevalling willen veel mensen graag snel hun kindje laten zien aan familie en vrienden. Ongeveer 2 uur na de bevalling mag er daarom kort bezoek komen. Blijven moeder en kind wat langer in het Geboortecentrum, dan gelden de volgende bezoektijden: elke dag van 14.00 tot 15.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. We vragen vriendelijk om niet met een groep tegelijk op bezoek te komen en rekening te houden met de beschikbare ruimte en de rust voor moeder en kind. Lees meer op de website van het Geboortecentrum.

Uitzonderingen bezoektijden

  • Voor enkele afdelingen geldt dat bezoek op afspraak plaatsvindt: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit en de Eerste Harthulp.
  • De Intensive Care hanteert ook de reguliere bezoekmomenten van 14.00 tot 15.00 en van 18.30 tot 20.00 uur, maar bij uitzondering is het in overleg met de IC-verpleegkundige mogelijk om een afspraak te maken op een ander tijdstip.
  • Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en maximaal aantal bezoekers in overleg met behandelaar.

Kom niet met verkoudheidsklachten

Om de verspreiding van virussen tegen te gaan, doen we een dringende oproep:

  • Kom niet naar het ziekenhuis met verkoudheidsklachten, tenzij anders besproken met de arts.
  • Is het bezoek volgens de arts toch nodig? Draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kun je krijgen bij de receptie bij de ingang van het ziekenhuis of aan de balie op de afdeling.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig je handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.
scroll terug naar boven