Bezoektijden
Welkomsthal Venlo

Bezoektijden

Aangepaste bezoekregeling i.v.m. coronavirus

Tot nader bericht is bezoek aan patiënten op onze verpleegafdelingen niet meer toegestaan.

Deze maatregel treffen wij om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en onze patiënten en medewerkers te beschermen.                                

 

Voor het Geboortecentrum, de Spoedeisende hulp (SEH), voor kinderen, terminale patiënten én patiënten waarvan de gezondheid in de komende dagen ernstig verslechtert, maken wij individuele bezoekafspraken met hun naasten.  Ook is afgesproken dat ontslagen patiënten, mogen worden opgehaald door een mantelzorger bij de balie van de verpleegafdeling. 

 

Controle bezoekers poli en bezoekers uitgezonderde patiënten

Heeft u de komende periode een poliafspraak in VieCuri? Of heeft u toestemming op bezoek te komen bij een naaste? Meld u dan eerst bij de receptie. Houd u daarbij rekening met het volgende:

  • Voor poliafspraken vragen wij u om uw afsprakenbrief of sms/ mail met afspraakbevestiging te laten zien.
  • Komt u op bezoek bij een naaste op de afdeling Kindergeneeskunde, Intensive Care, Geboortecentrum, spoedeisende hulp (SEH) of is uw naaste terminaal ? Dan vragen wij u de naam van uw naaste door te geven.
  • In alle gevallen krijgt u vervolgens een bezoekersbadge van ons. Wij verzoeken u deze zichtbaar op uw kleding te dragen.

 

Bezorgservice voor patiënten

Om patiënten en naasten te ondersteunen bij het halen en brengen van was, persoonlijke spullen of attenties, heeft VieCuri een bezorgservice voor patiënten ingericht.

Deze instructie is bedoeld voor naasten/ bezoekers van patiënten die geen bezoek mogen ontvangen.

  • Indien u kleding, persoonlijke spullen of een attentie komt brengen of halen, verpak deze spullen dan in bijvoorbeeld een (plastic) tas.
  • Zorg dat op de tas duidelijk de naam van de patiënt, geboortedatum, afdeling en kamernummer vermeld is, bijvoorbeeld met een etiket of iets anders waarop u deze gegevens kunt vermelden.
  • Lever de spullen vervolgens in bij een van onze receptiemedewerkers.
  • De spullen worden bij de receptie in de daarvoor bestemde draadwagens geplaatst. In VieCuri Venlo haalt afdeling Logistiek twee keer per dag (ochtend en middag) spullen op. In VieCuri Venray haalt afdeling Logistiek eenmaal per dag spullen op (12.00 uur). 
  • Vervolgens worden deze naar de desbetreffende afdeling gebracht en overgedragen aan het verplegend personeel. Het verplegend personeel zorgt ervoor dat de door u gebrachte spullen bij uw naaste afgegeven worden.
  • De logistiek medewerker neemt bij aflevering ook direct de was of andere spullen van de patiënten op de afdelingen mee terug in een plastic zak, wederom voorzien van een etiket met de naam van de patiënt, geboortedatum en afdeling.
  • U kunt deze spullen vervolgens weer ophalen bij de receptie. Het is aan te raden dit tijdig af te stemmen met uw naaste zodat u alleen naar het ziekenhuis hoeft te komen wanneer dat nodig is.

 

Voor meer informatie kijk op  onze webpagina over het coronavirus.

 -----------------------------------------------------------------------------------------

Kijk hierboven voor de actuele bezoekregeling. Tot nader bericht zijn onderstaande bezoektijden niet van toepassing.

 

De bezoektijden zijn dagelijks van 14.30 tot 20.00 uur.

Deze tijden gelden voor de beide ziekenhuislocaties Venlo en Venray.

 

Voorkom verspreiding van griep

Bent u verkouden of grieperig? Ga bij voorkeur niet op bezoek bij een patiënt om het verspreiden van griep te voorkomen. Lees meer over persoonlijke hygiëne voor bezoekers.

  

Afwijkende bezoektijden

Afwijkende bezoektijden
AfdelingBezoektijd 
Acute Opname Afdeling  11.00 - 12.00 uur
14.30 - 20.00 uur
Brain Care Unit (Neurologie)

14.30 - 15.30 uur

19.00 - 20.00 uur

Eerste Harthulp  Bezoek op afspraak  
Geboortecentrum Noord-Limburg  9.30 - 22.00 uur
Intensive Care

Bezoek op afspraak

Verpleegafdeling Kindergeneeskunde  14.00 - 19.00 uur 

Bezoek buiten bezoektijden

Het is voor naasten mogelijk om buiten deze bezoektijden op bezoek te komen. In overleg met de verpleegkundigen kunt u afstemmen wat het meest geschikte moment hiervoor is.

 

Bezoek op de opnamedag en de operatiedag

Tijdens de opnamedag vinden vaak veel onderzoeken plaats. Voordat u op bezoek komt, kunt u het beste overleggen met de verpleegkundigen. Dit geldt ook voor bezoek op de dag van een operatie.

 

Aantal bezoekers

In verband met de rust van de patiënten op de verpleegafdeling vragen wij u met niet meer dan twee bezoekers tegelijk te komen. Is er meer bezoek, dan verzoeken wij u om met uw bezoek gebruik te maken van de dagverblijven op de afdeling of plaats te nemen in petit restaurant 'La Vie' (begane grond).

 

Patiëntenzorg tijdens de bezoekuren

Omdat de patiëntenzorg tijdens de bezoekuren gewoon doorgaat, kan het zijn dat de specialisten of verpleegkundigen bezoekers vragen om even de patiëntenkamer te verlaten. Dit vanwege privacygevoelige aangelegenheden van de patiënt of van kamergenoten.


Bekijk de veelgestelde vraag: 'Mag ik bloemen meenemen'?

Scroll voor meer informatie