Bezoektijden
Welkomsthal Venlo

Bezoektijden

Aangepaste bezoekregeling i.v.m. coronavirus

In ons ziekenhuis hebben we een aangepaste bezoekregeling in verband met het coronavirus. Veilige zorg blijft ons uitgangspunt.

 

Bezoek is dagelijks tussen 14.30 en 20.00 welkom. Patiënten mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk. Deze voorwaarden zijn van toepassing voor het bezoeken van onze patiënten:

 

 • Bezoek is iedere dag mogelijk tussen 14.30 en 20.00 uur.
 • U mag niet op bezoek komen als u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus: keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, reuk en/of smaakverlies, koorts (38 graden of hoger), diarree, spierpijn in combinatie met één van de andere klachten.
 • U mag ook niet op bezoek komen wanneer u in isolatie of quarantaine bent.
 • Patiënten mogen meerdere bezoekers per dag ontvangen, maar slechts één tegelijk. Stem tijdstippen onderling af en wacht buiten het ziekenhuis, dus niet op de gangen.
 • Kinderen die begeleiding nodig hebben, mogen niet op bezoek komen. Kinderen die 13 jaar of ouder zijn en alleen op bezoek kunnen komen, zijn welkom.
 • Als een volwassen bezoeker begeleid moet worden, is vooraf toestemming nodig van de verpleging.
 • De patiënt blijft met zijn/haar bezoek op de kamer. Het gebruik van de koffieautomaten is niet toegestaan.
 • Bezoek houdt 1,5 meter afstand van de patiënt en neemt de hygiënemaatregelen in acht: regelmatig handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en direct na gebruik weggooien, geen handen schudden.
 • We geven met pijlen de looproutes in het ziekenhuis aan, zodat mensen elkaar zo min mogelijk hoeven te passeren en voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
 • Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden wel extra beschermingsmaatregelen (deze uitleg krijgt u op de verpleegafdeling).
 • Het meenemen van bloemen is niet toegestaan.
 • Voor enkele afdelingen gelden andere regels: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit, de Intensive Care, Dialyse de Eerste Harthulp, het Geboortecentrum en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Ook deze afdelingen houden zich verder aan bovenstaande uitgangspunten.
 • Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en in overleg met de hoofdbehandelaar.

 

Van eind maart tot eind mei was in VieCuri geen bezoek meer toegestaan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het was een ingrijpende maatregel voor onze patiënten en hun dierbaren. We zijn dan ook blij dat we de bezoekregeling verder kunnen versoepelen.

 

Normale zorg stapsgewijs opgestart

De poli’s zijn weer open en de normale zorg wordt stapsgewijs opgestart. Maatregelen om het risico van verspreiding van het coronavirus te verkleinen, blijven van groot belang. Op de website van VieCuri is hier meer informatie over te vinden: www.viecuri.nl/corona.

 -----------------------------------------------------------------------------------------

Kijk hierboven voor de actuele bezoekregeling. Tot nader bericht zijn onderstaande bezoektijden niet van toepassing.

 

De bezoektijden zijn dagelijks van 14.30 tot 20.00 uur.

Deze tijden gelden voor de beide ziekenhuislocaties Venlo en Venray.

 

Voorkom verspreiding van griep

Bent u verkouden of grieperig? Ga bij voorkeur niet op bezoek bij een patiënt om het verspreiden van griep te voorkomen. Lees meer over persoonlijke hygiëne voor bezoekers.

  

Afwijkende bezoektijden

Afwijkende bezoektijden
AfdelingBezoektijd 
Acute Opname Afdeling  11.00 - 12.00 uur
14.30 - 20.00 uur
Brain Care Unit (Neurologie)

14.30 - 15.30 uur

19.00 - 20.00 uur

Eerste Harthulp  Bezoek op afspraak  
Geboortecentrum Noord-Limburg  9.30 - 22.00 uur
Intensive Care

Bezoek op afspraak

Verpleegafdeling Kindergeneeskunde  14.00 - 19.00 uur 

 

Bezoek buiten bezoektijden

Het is voor naasten mogelijk om buiten deze bezoektijden op bezoek te komen. In overleg met de verpleegkundigen kunt u afstemmen wat het meest geschikte moment hiervoor is.

 

Bezoek op de opnamedag en de operatiedag

Tijdens de opnamedag vinden vaak veel onderzoeken plaats. Voordat u op bezoek komt, kunt u het beste overleggen met de verpleegkundigen. Dit geldt ook voor bezoek op de dag van een operatie.

 

Aantal bezoekers

In verband met de rust van de patiënten op de verpleegafdeling vragen wij u met niet meer dan twee bezoekers tegelijk te komen. Is er meer bezoek, dan verzoeken wij u om met uw bezoek gebruik te maken van de dagverblijven op de afdeling of plaats te nemen in petit restaurant 'La Vie' (begane grond).

 

Patiëntenzorg tijdens de bezoekuren

Omdat de patiëntenzorg tijdens de bezoekuren gewoon doorgaat, kan het zijn dat de specialisten of verpleegkundigen bezoekers vragen om even de patiëntenkamer te verlaten. Dit vanwege privacygevoelige aangelegenheden van de patiënt of van kamergenoten.


Bekijk de veelgestelde vraag: 'Mag ik bloemen meenemen'?

Scroll voor meer informatie