Bezoektijden
Welkomsthal Venlo

Bezoektijden

Aangepaste bezoekregeling i.v.m. coronavirus

Patiënten die opgenomen zijn in VieCuri mogen vanaf woensdag 27 mei weer beperkt bezoek ontvangen. Veilige zorg is altijd ons uitgangspunt. Daarom geldt een aantal voorwaarden:

 • Allereerst geldt dat u niet op bezoek mag komen als u klachten heeft die te maken kunnen hebben met het coronavirus: keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, reuk en/of smaakverlies, koorts 38 graden of hoger, diarree, spierpijn in combinatie met één van de andere klachten. U mag ook niet op bezoek komen wanneer u in thuisisolatie bent en/of een huisgenoot heeft die positief is getest op corona de afgelopen twee weken.
 • Het dragen van een goed mondneusmasker is verplicht. Daarmee beschermen we onze patiënten. Om die reden krijgt iedere bezoeker een nieuw en schoon mondkapje van VieCuri. Bij een speciaal uitgiftepunt krijgt u instructies hoe het mondkapje op de juiste wijze te dragen. Bij dit infopunt dienen ook de handen te worden gedesinfecteerd.
 • Patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen. Bij voorkeur is dit altijd dezelfde persoon om het aantal contacten (en daarmee besmettingsrisico) zo klein mogelijk te houden.
 • Er is één bezoekmoment van maximaal 2 uur per dag: Op werkdagen tussen 18.00-20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 14.00-16.00 uur.
 • Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden wel extra beschermingsmaatregelen (deze uitleg krijgt u op de verpleegafdeling).
 • Het meenemen van bloemen is niet toegestaan.
 • De patiënt blijft met zijn/haar bezoek op de kamer.
 • Uiteraard gelden onze basis hygiënemaatregelen: was regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (ook van de patiënt die u bezoekt).
 • We geven met pijlen de looproutes in het ziekenhuis aan, zodat mensen elkaar zo min mogelijk hoeven te passeren en voldoende afstand van elkaar kunnen houden.
 • Voor enkele afdelingen geldt dat bezoek alleen op afspraak plaatsvindt: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit, de Intensive Care, de Eerste Harthulp, het Geboortecentrum en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Ook deze afdelingen houden zich verder aan bovenstaande uitgangspunten.
 • Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en maximaal aantal bezoekers in overleg.
 • Nu bezoek weer is toegestaan, is de bezorgservice (voor de was, persoonlijke spullen of attenties) voor patiënten stopgezet.

 

Voor meer informatie kijk op  onze webpagina over het coronavirus.

 -----------------------------------------------------------------------------------------

Kijk hierboven voor de actuele bezoekregeling. Tot nader bericht zijn onderstaande bezoektijden niet van toepassing.

 

De bezoektijden zijn dagelijks van 14.30 tot 20.00 uur.

Deze tijden gelden voor de beide ziekenhuislocaties Venlo en Venray.

 

Voorkom verspreiding van griep

Bent u verkouden of grieperig? Ga bij voorkeur niet op bezoek bij een patiënt om het verspreiden van griep te voorkomen. Lees meer over persoonlijke hygiëne voor bezoekers.

  

Afwijkende bezoektijden

Afwijkende bezoektijden
AfdelingBezoektijd 
Acute Opname Afdeling  11.00 - 12.00 uur
14.30 - 20.00 uur
Brain Care Unit (Neurologie)

14.30 - 15.30 uur

19.00 - 20.00 uur

Eerste Harthulp  Bezoek op afspraak  
Geboortecentrum Noord-Limburg  9.30 - 22.00 uur
Intensive Care

Bezoek op afspraak

Verpleegafdeling Kindergeneeskunde  14.00 - 19.00 uur 

 

Bezoek buiten bezoektijden

Het is voor naasten mogelijk om buiten deze bezoektijden op bezoek te komen. In overleg met de verpleegkundigen kunt u afstemmen wat het meest geschikte moment hiervoor is.

 

Bezoek op de opnamedag en de operatiedag

Tijdens de opnamedag vinden vaak veel onderzoeken plaats. Voordat u op bezoek komt, kunt u het beste overleggen met de verpleegkundigen. Dit geldt ook voor bezoek op de dag van een operatie.

 

Aantal bezoekers

In verband met de rust van de patiënten op de verpleegafdeling vragen wij u met niet meer dan twee bezoekers tegelijk te komen. Is er meer bezoek, dan verzoeken wij u om met uw bezoek gebruik te maken van de dagverblijven op de afdeling of plaats te nemen in petit restaurant 'La Vie' (begane grond).

 

Patiëntenzorg tijdens de bezoekuren

Omdat de patiëntenzorg tijdens de bezoekuren gewoon doorgaat, kan het zijn dat de specialisten of verpleegkundigen bezoekers vragen om even de patiëntenkamer te verlaten. Dit vanwege privacygevoelige aangelegenheden van de patiënt of van kamergenoten.


Bekijk de veelgestelde vraag: 'Mag ik bloemen meenemen'?

Scroll voor meer informatie