Patiënt in wachtruimte

Roparunteams uitgezwaaid vanuit VieCuri

Datum: 7 juni 2019 |  tuin

Drie Roparunteams uit de gemeente Venlo zijn vandaag vanuit VieCuri Medisch Centrum uitgezwaaid en vertrokken. De 76 Roparunners zijn in het bijzijn van hun familie en vrienden toegesproken en aangemoedigd door onder andere wethouder Ad Roest van Gemeente Venlo. Morgen start hun hardlooptocht vanuit Hamburg en Parijs, die Tweede Pinksterdag feestelijk eindigt in Rotterdam.

 

Acties voor zorg voor mensen met kanker

Team Arcen, Team Knooppunt Running for Life en Roparunteam Samen Voor Palliatief bestaan samen uit 76 leden. Zij zullen samen met 320 andere teams vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam rennen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de zorg voor mensen met kanker. Deelnemer Jo Klerken (70 jaar) heeft met een spinningmarathon (door hem georganiseerd) en sponsoring van zijn hardloopwedstrijden alleen al € 298,50 binnengehaald. De Bridge to Bridge Run was zijn 800e loopwedstrijd. De drie teams hebben gezamenlijk een bedrag van maar liefst € 33.060 opgehaald. Dit bedrag komt ten goede aan de Stichting Roparun.

 

BuitensteBinnenTuin

De Stichting Roparun heeft met een donatie van € 203.000 een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van de BuitensteBinnenTuin, de belevingstuin bij het Oncologiecentrum van VieCuri in Venlo. De Venlose Roparunners hebben daarom een exclusief eerste inkijkje gehad in de tuin, die zijn voltooiing nadert. Met gouden paadjes, een serre en prachtige beplanting zal deze tuin eraan gaan bijdragen dat patiënten van het Oncologiecentrum meer ontspannen hun gesprek met hun arts kunnen ingaan. Paul Nijhuis, chirurg-oncoloog bij VieCuri en initiatiefnemer van de BuitensteBinnenTuin, heeft vandaag zijn dank uitgesproken aan alle deelnemers voor hun tomeloze inzet.

 

Over de Roparun

De Roparun is een estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg met een gezamenlijke finish in Rotterdam. De teams leggen de afstand van ruim 530 kilometer binnen 48 uur hardlopend en fietsend af. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer hardlopen, maar ook uit fietsers, chauffeurs, verzorgers, cateraars en navigators. Een team bestaat gemiddeld uit 25 personen. In 2019 vindt de 28e editie van de Roparun plaats. Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd, is er al meer dan 78 miljoen euro bijeengelopen. Tijdens de editie van 2018 brachten 333 teams een bedrag van 5.144.412 euro bijeen. Maandelijks maakt de Stichting Roparun nieuwe doelen bekend.

 

Roparun met cheque

 

Een foto vanuit een vogelperspectief van de oncologietuin.

Roparun team in tuin

Een foto van de oncologietuin met vogelhuisje.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer