Patiënt bij balie polikliniek

Thuismonitoring

Het bieden van goede en toegankelijke zorg is belangrijk voor ons, ook in de toekomst. VieCuri wil dat patiënten de juiste zorg op de juiste plek krijgen. Die juiste plek is niet altijd het ziekenhuis. Bovendien zijn er steeds meer slimme digitale toepassingen die u als patiënt meer regie geven over uw eigen zorg. Daarom is het bij VieCuri mogelijk om thuis metingen te doen waardoor we uw gezondheid kunnen monitoren.

Thuismonitoring zorgt ervoor dat u de zorg krijgt die u nodig heeft, maar daarvoor hoeft u minder vaak naar het ziekenhuis te komen. Thuismonitoring is mogelijk voor mensen met astma, COPD, een hoge bloeddruk of zwangerschapsdiabetes.

 

Hoe werkt thuismonitoring?

Bij thuismonitoring begeleiden de verpleegkundigen van ons Monitoringscentrum u op afstand. U gebruikt hiervoor de Thuismeten app van het bedrijf Luscii. In deze app ziet u wanneer er acties voor u klaarstaan. Voorbeelden van acties zijn een meting doen of het invullen van een vragenlijst. Door het invullen van deze acties weten u en uw zorgverlener precies hoe het met u gaat. Naast de acties vindt u in de app ook voorlichting over uw aandoening. Ook kunt u via de app vragen stellen aan de verpleegkundigen van het Monitoringscentrum. Zij houden uw metingen op afstand in de gaten en nemen contact met u op indien nodig.

 

Ons team

In het Monitoringscentrum houden onze verpleegkundigen, samen met u, uw gezondheid op afstand in de gaten. Dit doen we voor patiënten met zwangerschapsdiabetes, COPD, astma of een hoge bloeddruk. De thuismetingen van patiënten komen binnen bij het Monitoringscentrum en worden beoordeeld door verpleegkundigen. Zij nemen contact met u op bij afwijkende waarden en als u vragen heeft. Als het nodig is overleggen de verpleegkundigen van het Monitoringscentrum met uw verpleegkundig specialist of behandelend arts.

 

Foto Michelle Joris monitoringsverpleegkundige

 Michelle Joris, één van de monitoringsverpleegkundigen

 

De voordelen van thuismonitoring

Thuismeten biedt u als patiënt een aantal voordelen:

  • Het geeft u een veilig gevoel omdat u meer inzicht heeft in uw gezondheid.
  • Het scheelt reistijd en kosten omdat u minder vaak naar het ziekenhuis hoeft te komen.
  • U ontvangt een melding op uw telefoon zodra er acties voor u klaarstaan.
  • U kunt laagdrempelig contact leggen met de monitoringsverpleegkundigen door een bericht te sturen in de app. Hierdoor kunt u uw (niet dringende) vragen op ieder moment van de dag stellen. De monitoringsverpleegkundigen beantwoorden uw vraag via een bericht in de app of een telefoontje.

 

Kosten

Thuismonitoring wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Het valt wel onder uw eigen risico. Bij uw zorgverzekeraar kunt u terecht met verdere vragen hierover.

 

Praktische informatie

U kunt met algemene vragen over thuismonitoring contact opnemen:

  • In de Thuismeten app via de optie ‘Contact met zorgverlener’ bij het kopje ‘Zelfzorg’.
  • Via ons telefoonnummer 077 320 6819. 

 

Instructies: algemeen 

Informatiefolder Monitoringscentrum Nederlands

Informatiefolder Monitoringscentrum Engels

Hoge bloeddruk

Informatiefolder thuis bloeddruk meten

Checklist bloeddrukmeter aanschaffen

 

Wilt u ook thuismeten?

Vraag het aan uw arts of verpleegkundige als u onder behandeling bent voor astma, COPD, zwangerschapsdiabetes of een hoge bloeddruk. Samen beslist u of thuismeten past bij uw situatie.

 

 

Scroll voor meer informatie