Veelgestelde vragen
5 meestgestelde vragen
-
Postadres
VieCuri Medisch Centrum
Postbus 1926, 5900 BX VenloAdresgegevens VieCuri Adres locatie Venlo Adres locatie Venray Tegelseweg 210, 5912 BL Venlo Merseloseweg 130, 5801 CE Venray (077) 320 55 55 (0478) 52 22 22 -
Voor het maken van een afspraak kunt u ons altijd bellen.
Heeft u een afspraakcode per e-mail ontvangen?
Dan kunt u via MijnVieCuri uw afspraak plannen.
-
U kunt beroep doen op een gastdame of gastheer als u moeilijk ter been bent. Zij begeleiden u dan aan de arm of met een rolstoel. Er zijn bij de ingangen ook rolstoelen aanwezig. Op de parkeerplaats rijden Parkeertaxi’s en in VieCuri kunt u gebruik maken van een Politaxi.
-
Alle dagen zijn de bezoektijden van 14.00 tot 15.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur.
-
VieCuri bewaart uw gegevens in een medisch dossier. U kunt inzage vragen in uw medisch dossier. Aan inzage zijn geen kosten verbonden. Ook kunt u een kopie ontvangen van (een deel van) uw medisch(e) dossier(s).
Lees meer over het aanvragen van inzage of kopie van uw medisch dossier.
Algemene vragen
-
Wilt u ons een positieve ervaring laten weten, dan kunt u dit doen via de betrokken medewerkers of via het complimentformulier.
-
Op locatie Venlo en Venray biedt VieCuri gratis WiFi aan.
Netwerknaam: VieCuri Free Internet
-
Binnen VieCuri zetten gemiddeld 200 medisch specialisten, 100 arts-assistenten, ruim 2.850 medewerkers en zo’n 150 vrijwilligers zich in voor een kwalitatief goede behandeling, verzorging en begeleiding van de patiënten.
-
Heeft u een klacht over de behandeling of uw opname in VieCuri? Bespreek deze bij voorkeur met de betrokken medewerker(s) of maak een afspraak maken met de klachtenfunctionaris (077) 320 61 50. U kunt uw klacht of probleem ook online versturen via het klachtenformulier.
Lees meer over klachtenbehandeling.
Wat kan de Cliëntenraad voor u betekenen?
Individuele klachten kunt u het beste indienen bij de klachtenfunctionaris. De Cliëntenraad hoort wel heel graag uw tips, adviezen of opmerkingen van algemene aard. Hier vindt u meer Informatie over de Cliëntenraad.
-
Postadres
VieCuri Medisch Centrum
Postbus 1926, 5900 BX VenloAdresgegevens VieCuri Adres locatie Venlo Adres locatie Venray Tegelseweg 210, 5912 BL Venlo Merseloseweg 130, 5801 CE Venray (077) 320 55 55 (0478) 52 22 22 -
U kunt beroep doen op een gastdame of gastheer als u moeilijk ter been bent. Zij begeleiden u dan aan de arm of met een rolstoel. Er zijn bij de ingangen ook rolstoelen aanwezig. Op de parkeerplaats rijden Parkeertaxi’s en in VieCuri kunt u gebruik maken van een Politaxi.
-
De ziekenhuisorganisatie beschikt over 509 bedden.
-
Mocht u met de auto of het openbaar vervoer willen komen, bekijk dan hier de routebeschrijvingen naar:
-
In het ziekenhuis zijn winkels waar u kranten, tijdschriften, ansichtkaarten, toiletartikelen, en versnaperingen kunt kopen.
Op locatie Venlo vindt u de Zorgboulevard. Regionale ondernemers bieden hier hun zorggerelateerde producten en diensten aan. De Zorgboulevard bevindt zich in de directe nabijheid van het petit restaurant La Vie.
Bekijk het overzicht van de winkels op de Zorgboulevard locatie Venlo.
-
Verstand van zaken, gevoel voor mensen
Ons ziekenhuis is voorzien van geavanceerde technologie en kostbare voorzieningen die nodig zijn om deze diensten te leveren. Maar uiteindelijk staat of valt de kwaliteit van zorg met de manier waarop mensen elkaar bejegenen. Zorg gaat immers over mensen. Wij geloven dat patiënten zich beter voelen en sneller herstellen in een omgeving met hoogwaardige zorg én gastvrije medewerkers. Daarom steken wij veel energie in het blijven verbeteren van deze belangrijke aspecten.
Verzorgingsgebied
VieCuri heeft een verzorgingsgebied van ongeveer 280.000 inwoners. Patiënten kunnen bij ons voor vrijwel alle specialismen terecht. Binnen VieCuri zetten gemiddeld 200 medisch specialisten, 100 arts-assistenten, ruim 2.850 medewerkers en zo’n 150 vrijwilligers zich in voor een kwalitatief goede behandeling, verzorging en begeleiding van de patiënten. De ziekenhuisorganisatie beschikt over 509 bedden.
Opleiden als speerpunt
VieCuri is een van de grootste werkgevers van de regio en heeft een belangrijke taak als opleidingsziekenhuis. Wij willen een goed opleidingsklimaat en opleidingsfaciliteiten realiseren als bijdrage aan een kwalitatief goede regionale opleiding én medische zorg. VieCuri ziet het dan ook als een belangrijke taak om onderwijs, scholing, medisch wetenschappelijk onderzoek en opleidingsbevoegdheden te stimuleren en uit te breiden.
-
Openingstijden restaurant ThuiZ:
Locatie Venlo
Maandag t/m zondag van 11.30 tot 14.00 uur en van 16.30 tot 19.00 uur
Locatie Venray
Maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 15.30 uur
Openingstijden petit restaurant La Vie:
Locatie Venlo
Maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 19.30 uur
Zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur
-
Locatie Venray
Op het parkeerterrein van VieCuri locatie Venray kunt u gratis parkeren.
Locatie Venlo
Op het parkeerterrein van VieCuri locatie Venlo geldt betaald parkeren. De parkeerkosten zijn € 0,25 per 10 minuten. Het maximale dagtarief is € 6.00. Het dagtarief geldt alleen als u de auto de hele dag laat staan dus niet bij tussentijds gaan en komen. De betaalautomaten kunt u vinden aan de buitenzijde van onze hoofdingang en bij het Geboortecentrum. U kunt betalen met de PIN of contant.
-
Het laatste nieuws van VieCuri wordt weergegeven in het nieuwsoverzicht.
-
In bijzondere gevallen is het mogelijk dat ontheffing van parkeerkosten wordt verleend. Deze mogelijkheid is van toepassing in de volgende gevallen:
- wanneer u twee maanden of langer minimaal drie keer per week het ziekenhuis moet bezoeken voor therapie of behandeling;
- wanneer u veelvuldig in het ziekenhuis verblijft vanwege de zorg voor uw naaste. In dit geval kunt u zelf contact opnemen met de afdeling.
-
VieCuri Venray is in vergelijking met Venlo een laag complex en voert met name geplande zorg uit. Er is geen Intensive Care aanwezig.
-
Uw invalidenkaart van de gemeente is geldig op het parkeerterrein van VieCuri. Daarnaast kan uw specialist u (tijdelijk) een invalidenkaart van VieCuri geven. Neem hiervoor contact op met de polikliniek.
Veelgestelde vragen coronavirus
-
Bekijk hier de actuele bezoekregeling.
-
Ja, diverse patiëntverenigingen delen informatie over het coronavirus op hun website. Deze informatie is bedoeld voor specifieke patiëntgroepen. Voor meer informatie over het coronavirus en een specifieke aandoening, kunt u terecht op de volgende websites:
-
Bij luchtwegklachten geldt: blijf thuis. Indien bezoek volgens de betreffende zorgafdeling toch noodzakelijk is, draagt u een medisch mondneusmasker. Bent u positief getest op corona, verblijf dan in isolatie en kom niet naar VieCuri. Bent u in contact geweest met iemand die corona heeft, vermijd contact met kwetsbaren (zoals onze patiënten op de verpleegafdeling) gedurende 10 dagen.
VieCuri treft veel maatregelen om de zorg voor onze patiënten veilig te laten verlopen. Het belangrijkste is dat iedereen de basisregels volgt:
- Was vaker uw handen
- Hoest en nies in uw elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
- Schud geen handen
Hoewel niet verplicht, er zullen mensen zijn die het prettig vinden om toch 1,5 meter afstand te houden en/of het mondneusmasker te dragen. Respecteer elkaar hierin.
-
Als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen, maak je je misschien zorgen over het coronavirus. Voor zover bekend lijken zwangere vrouwen geen verhoogd risico te hebben om besmet te worden met coronavirus: ze lijken niet ontvankelijker voor het virus dan personen die niet zwanger zijn. Zwangere vrouwen hebben wel meer risico om ernstig ziek te worden van COVID-19. Daarom is het advies dat zij zich laten vaccineren en is het belangrijk om de geldende maatregelen goed op te volgen.
Voor de meest actuele informatie, ga naar de website van het RIVM (onderdeel Zwangerschap).
Of bezoek de website van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen. Zij hebben een speciale pagina met informatie over corona die regelmatig wordt geactualiseerd.
-
Algemene, betrouwbare en actuele informatie is te vinden op deze websites:
-
Nee, sinds 13 juni 2022 is het niet meer verplicht een mondneusmasker te dragen.
Toch zullen er mensen zijn die het prettig vinden om wel 1,5 meter afstand te houden en/of het mondneusmasker te dragen. Respecteer elkaar hierin.
-
Ja, dit is veilig en voor bepaalde zorg ook noodzakelijk. Ons personeel is heel goed geïnstrueerd in het bieden van veilige zorg. Wij zorgen als het nodig is voor extra beschermingsmaatregelen, voor u als patiënt en voor onze medewerkers.
-
- Was vaker uw handen
- Hoest en nies in uw elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg na gebruik
- Schud geen handen
- Raak met uw handen niet uw mond, neus, ogen aan
-
Krijgt u corona-achtige klachten enkele dagen voor uw afspraak? Belt u dan met de polikliniek waar u de afspraak mee heeft. De arts bepaalt wat voor u de beste optie is.
Met corona-achtige klachten bedoelen we klachten zoals keelpijn, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid, reuk- en of smaakverlies, koorts (38 graden of hoger), diarree of spierpijn (spierpijn in combinatie met één van de andere klachten).
Bent u positief getest op corona, verblijf dan in isolatie en kom niet naar VieCuri.
Bent u in contact geweest met iemand die corona heeft, vermijd contact met kwetsbaren (zoals onze patiënten op de verpleegafdeling) gedurende 10 dagen.
-
De informatie op de website van Lareb wordt continu bijgewerkt en de informatie is betrouwbaar en actueel.
-
Overleg met uw verloskundig hulpverlener wat te doen in dit specifieke geval.
-
Coronapatiënten die op de Intensive Care (IC) zijn opgenomen hebben last van zuurstoftekort en liggen vaak aan de beademing. De patiënt is via een buisje verbonden aan de machine die de ademhaling overneemt. Deze buis wordt in de meeste gevallen via de mond ingebracht (in een enkel geval via de neus) en loopt door de luchtpijp van de patiënt. Als een patiënt aan de beademing ligt, wordt de patiënt in slaap gehouden.
De IC-verpleegkundigen en de IC-arts houden voortdurend in de gaten hoe het met de patiënt gaat. Zo wordt voortdurend hartslag, zuurstof, bloeddruk en de beademingsinstelling gecontroleerd. Verder wordt de patiënt ook persoonlijk verzorgd. De patiënt wordt gewassen en verschoond.
De IC-arts bepaalt of een patiënt op de rug of op de buik ligt tijdens de opname. Als patiënten op de buik liggen, is het streven om patiënten 72 uur op de buik te laten liggen. Iedere 4 uur worden de armen en benen verlegd om verstijving en doorligplekken te voorkomen. Het hoofd van de patiënt ligt dan op een speciaal kussen.
Dagelijks is er voor de contactpersoon van de patiënt de mogelijkheid om telefonisch contact te hebben met een verpleegkundige om te horen hoe het met hun naaste gaat. In een dagboek wordt de opname op de IC bijgehouden. Met dit dagboek krijgen de patiënt en de naasten een beeld wat er allemaal op de IC is gebeurd tijdens de opname.
-
Klik hier voor het antwoord op deze vraag van het RIVM.
Via de link gaat u direct naar de juiste vraag en het antwoord.
Op de website van het RIVM is betrouwbare en actuele informatie te vinden.
-
Voor vragen over de COVID-19 vaccinatie en antistollingsmedicatie kunt u contact opnemen met het VieCuri Stollingscentrum. Het Stollingscentrum is op werkdagen telefonisch bereikbaar via 0478 - 52 23 48.
-
Bekijk hier de actuele bezoekersregeling van het Geboortecentrum.
-
In veruit de meeste gevallen is het mogelijk om moeder en kind samen in isolatie te verplegen als dat nodig is. Dit kan zowel op de couveuse- als op de kraamafdeling.
-
Als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen, maak je je misschien zorgen over het coronavirus. Voor zover bekend lijken zwangere vrouwen geen verhoogd risico te hebben om besmet te worden met coronavirus: ze lijken niet ontvankelijker voor het virus dan personen die niet zwanger zijn. Zwangere vrouwen hebben wel meer risico om ernstig ziek te worden van COVID-19. Daarom is het advies dat zij zich laten vaccineren en is het belangrijk om de geldende maatregelen goed op te volgen.
Voor de meest actuele informatie, ga naar de website van het RIVM (onderdeel Zwangerschap).
Of bezoek de website van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor gynaecologen. Zij hebben een speciale pagina met informatie over corona die regelmatig wordt geactualiseerd.
-
Klik hier voor het antwoord op deze vraag van het RIVM.
Via de link gaat u direct naar de juiste vraag en het antwoord.
Op de website van het RIVM is betrouwbare en actuele informatie te vinden.
-
De patiënten die positief zijn getest op corona worden in isolatie behandeld (op aparte afdelingen of aparte kamers).
-
Ja, het is sinds 13 juni 2022 weer toegestaan om samen naar een poli-afspraak te komen.
-
De uitgestelde zorg wordt zo snel als kan ingehaald. U krijgt een uitnodiging van de specialist zodra u aan de beurt bent. Worden uw klachten erger? Neem direct contact op met uw huisarts of medisch specialist bij VieCuri als u al in behandeling bent. Zij beoordelen of de zorg urgent is geworden. Mogelijk bent u hierdoor eerder aan de beurt. Op alle poliklinieken beoordelen de specialisten welke patiënten het eerst gezien moeten worden.
-
Bent u in quarantaine? Bel dan met de polikliniek waar u de afspraak mee heeft. De arts bepaalt of de afspraak uitgesteld kan worden. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort bezoek/onderzoek/behandeling.
in principe geldt bij luchtwegklachten: blijf thuis. Indien bezoek volgens de betreffende zorgafdeling toch noodzakelijk is, draagt u een medisch mondneusmasker. Bent u positief getest op corona, verblijf dan in isolatie en kom niet naar VieCuri. Bent u in contact geweest met iemand die corona heeft, vermijd contact met kwetsbaren (zoals onze patiënten op de verpleegafdeling) gedurende 10 dagen.
Veelgestelde vragen bloedafname op afspraak
-
U kunt zelf een afspraak voor bloedafname maken via mijnVieCuri. Volg deze stappen en maak zelf een afspraak:
- Ga naar www.mijnviecuri.nl.
- Log in met uw DigiD.
- Ga naar 'Dossier' en kies bij 'Taken' voor 'Afspraak maken - Bloedafname'.
- Beantwoord de vragen en klik steeds op 'Volgende'.
- Geef via 'Meer zoekopties' uw voorkeur voor dag en tijd in en plan uw afspraak.
- Op de dag en tijd van uw afspraak neemt u plaats in de wachtruimte. Een medewerker roept u op. Bij VieCuri Venlo en Venray neemt u eerst een volgnummer.
Bekijk hier een uitgebreide beschrijving hoe u zelf een afspraak kunt maken voor bloedafname. In deze beschrijving staan ook afbeeldingen van de stappen die u moet doorlopen.
Lukt het niet om via mijnVieCuri een afspraak te maken?
Vraag een naaste om u te helpen. Bel anders naar 077 - 320 55 55 en maak telefonisch een afspraak. Kies in het keuzemenu voor een 1. Dit kan alleen werkdagen (maandag tot en met vrijdag) van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt het beste 's middags na 13.00 uur bellen. Na 13.00 uur is de wachttijd meestal korten. Tussen 8.30 en 13.00 uur kan de wachttijd 15 minuten of langer zijn.
Ook is het op maandag en dinsdag meestal druk aan de telefoon. Op woensdag, donderdag en vrijdag is de wachttijd korter.
-
Nee. Onze medewerkers hebben dezelfde opties als de dagen en tijden die u in mijnVieCuri ziet.
-
Tijdens uw afspraak met de specialist kan de specialist u vragen om bloed te laten prikken. De specialist maakt een doorverwijzing om bloed te laten prikken. U kunt zelf een afspraak plannen voor bloedafname. Wilt u het liefst zo snel mogelijk na uw afspraak bij de specialist bloed laten prikken omdat u al in het ziekenhuis bent? Dit is soms mogelijk. U kunt op een van de volgende manieren een afspraak maken:
- Heeft u een telefoon/tablet met internet? Ga naar mijnviecuri.nl en log in met uw DigiD. Open dit bestand voor een uitleg hoe u een afspraak voor bloedafname maakt.
- Is de medewerker bij de balie van de polikliniek waar u de afspraak met de specialist had beschikbaar? Vraag aan de medewerker of hij/zij een afspraak voor u kan maken om bloed te prikken. De medewerker kijkt wat de eerstvolgende optie voor u is om bloed te laten prikken.
-
Heeft u een afspraak met de specialist in VieCuri en moet u voor die afspraak bloed laten prikken? U kunt de afspraak om bloed te laten prikken zelf maken via mijnVieCuri. Plan uw afspraak voor bloedafname dan een half uur voordat u bij de specialist moet zijn. Zo heeft u genoeg tijd om bloed te laten prikken voordat u bij de specialist moet zijn.
Loopt de afspraak bij bloedafname uit?
Geef dan aan een medewerker van het Centrum voor Diagnostiek aan dat u een afspraak bij de specialist heeft. U wordt dan met voorrang geholpen zodat u op tijd bij uw afspraak met de specialist bent.
-
Geef dan aan een medewerker van het Centrum voor Diagnostiek aan dat u een afspraak bij de specialist heeft. U wordt dan met voorrang geholpen zodat u op tijd bij uw afspraak met de specialist bent.
-
U kunt zelf een afspraak plannen voor bloedafname. Ga naar mijnviecuri.nl en log in met uw DigiD. In deze flyer wordt in 3 stappen uitgelegd hoe u een afspraak maakt.
-
De medewerker bij de balie van de polikliniek waar u net een afspraak heeft gehad, kan voor u een afspraak maken voor bloedafname. U kunt ook zelf een afspraak maken. U kunt op een van de volgende manieren een afspraak maken:
- Is de medewerker bij de balie van de polikliniek waar u de afspraak met de specialist had beschikbaar? Vraag aan de medewerker of hij/zij een afspraak voor u kan maken om bloed te prikken.
- Heeft u een telefoon/tablet met internet? Ga naar mijnviecuri.nl en log in met uw DigiD. Open deze handleiding voor een uitleg hoe u een afspraak voor bloedafname maakt.
-
Bel dan naar VieCuri via het telefoonnummer 077 - 320 55 55. Kies in het keuzemenu voor een 1. Via de telefoon maakt een medewerker van VieCuri een afspraak voor u om bloed te laten prikken. U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen om een afspraak te maken.
-
Bel dan naar 077 - 320 55 55 en maak telefonisch een afspraak. Kies in het keuzemenu voor een 1. Dit kan alleen werkdagen (maandag tot en met vrijdag) van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt het beste 's middags na 13.00 uur bellen. Na 13.00 uur is de wachttijd meestal korten. Tussen 8.30 en 13.00 uur kan de wachttijd 15 minuten of langer zijn.
Ook is het op maandag en dinsdag meestal druk aan de telefoon. Op woensdag, donderdag en vrijdag is de wachttijd korter.
-
Nee, onze medewerkers bij de receptie in de centrale hal kunnen geen afspraak voor u maken om bloed te laten prikken.
Via mijnVieCuri kunt u zelf een afspraak maken voor bloedafname.
-
Als het niet lukt om zelf via mijnVieCuri een afspraak te maken kunt u dit telefonisch doen. Bel dan naar 077 - 320 55 55 en maak telefonisch een afspraak. Kies in het keuzemenu voor een 1. Dit kan alleen werkdagen (maandag tot en met vrijdag) van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt het beste 's middags na 13.00 uur bellen. Na 13.00 uur is de wachttijd meestal korten. Tussen 8.30 en 13.00 uur kan de wachttijd 15 minuten of langer zijn.
Ook is het op maandag en dinsdag meestal druk aan de telefoon. Op woensdag, donderdag en vrijdag is de wachttijd korter.
-
Om bloed te laten prikken moet u een afspraak hebben. Bent u vergeten om een afspraak te maken en bent u al in het ziekenhuis? Dan kunt u het beste VieCuri bellen via het telefoonnummer 077 - 320 55 55. Kies in het keuzemenu voor een 1. Via de telefoon maakt een medewerker van VieCuri een afspraak voor u om bloed te laten prikken. De medewerker kijkt hoe laat u zo snel mogelijk terecht kunt. Er is een kans dat u op een ander moment moet terugkomen om bloed te laten prikken.
-
U maakt een afspraak om bloed te laten prikken. Tijdens uw afspraak voor bloedafname kunt u ook het materiaal afgeven. Hiervoor hoeft u niet meer naar de balie voor materiaalafgifte. Voor het afgeven van materiaal hoeft u geen afspraak te maken.
U kunt de afspraak om bloed te laten prikken zelf maken via mijnVieCuri (of telefonisch via 077 - 320 55 55 als het via mijnVieCuri niet lukt).
-
U kunt de afspraak om bloed te laten prikken zelf maken via mijnVieCuri (of telefonisch via 077 - 320 55 55 als het via mijnVieCuri niet lukt). Op de dag en tijd van uw afspraak meldt u zich bij de aanmeldzuil. Kies op de zuil voor de optie 'combi afspraak'. Nadat u bloed heeft laten prikken kunt u met hetzelfde volgnummer in de wachtruimte bij Radiologie plaatsnemen.
-
Nee, bloedafname is alleen mogelijk op afspraak. U maakt zelf een afspraak via mijnVieCuri. Vraag eventueel een naaste om u te helpen.
Lukt het zelf niet? Bel dan 077 320 55 55. Kies in het keuzemenu voor een 1. Dit kan alleen werkdagen (maandag tot en met vrijdag) van 08.30 tot 17.00 uur. U kunt het beste 's middags na 13.00 uur bellen. Na 13.00 uur is de wachttijd meestal korten. Tussen 8.30 en 13.00 uur kan de wachttijd 15 minuten of langer zijn.
Ook is het op maandag en dinsdag meestal druk aan de telefoon. Op woensdag, donderdag en vrijdag is de wachttijd korter.
Patiëntenportaal mijnVieCuri Bekijk alle vragen
-
U kunt iemand anders toestemming geven om uw patiëntenportaal in te zien. Om iemand anders inzage te geven in uw patiëntenportaal moet u diegene machtigen. Hiervoor moet u een machtigingsformulier invullen waarin u zelf aangeeft toestemming te geven dat iemand anders inzage krijgt in uw patiëntenportaal. Het machtigingsformulier is verkrijgbaar bij alle poliklinieken en bij de centrale balies van onze ziekenhuizen in Venlo en Venray. Het machtigingsformulier is ook hier te vinden op onze website.
Als u het machtigingsformulier heeft ingevuld kunt u dit formulier afgeven bij de centrale balie in Venlo of Venray. Neem dan uw eigen legitimatiebewijs mee en het legitimatiebewijs van degene die u machtigt. Binnen twee weken nadat u het formulier heeft afgegeven, ontvangt u een bevestiging dat de machtiging is ingesteld.
-
Neem contact op met de Helpdesk mijnVieCuri. De helpdesk is telefonisch te bereiken op +31 77 320 55 44 of per e-mail via mijnviecuri@viecuri.nl. De helpdesk is van maandag tot en met donderdag bereikbaar tussen 8.30 en 12.00 uur.
Let op: deze helpdesk kan u niet helpen met medische vragen. Voor medische vragen kunt u terecht bij uw behandelend specialist. Kijk dan hier om contact op te nemen met de polikliniek. -
Bovenaan deze pagina kunt u klikken op “Inloggen mijnVieCuri”. U kunt ook rechtstreeks naar www.mijnviecuri.nl gaan.
U logt in met uw DigiD. Dat kan op een van deze 2 manieren:
- Inloggen met de DigiD app: heeft u de DigiD app op uw telefoon of tablet en wilt u hiermee inloggen in mijnVieCuri? Klik op “Met de DigiD app” om met de DigiD app in te loggen. Volg de instructies op het scherm.
- Inloggen met een sms-controle: heeft u een DigiD met sms controle? Klik op “Met een sms-controle” om in te loggen met sms-controle. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens krijgt u per sms een code die u op het scherm moet invoeren om in te loggen.
mijnVieCuri is nu ook beschikbaar als app. Download de mijnVieCuri app gratis in de App Store of Play Store.
Klik hier om de mijnVieCuri app gratis te downloaden voor uw iPhone of iPad (App Store).
Klik hier om de mjinVieCuri app gratis te downloaden voor uw Android toestel (Play Store).
DigiD is uw digitale legitimatiebewijs. DigiD staat voor Digitale Identiteit. Dit systeem is door de overheid in het leven geroepen om op internet iemand identiteit te controleren. Heeft u nog geen DigiD? Of heeft u wel een DigiD maar nog zonder sms-code? Ga dan naar de website van DigiD om dit aan te vragen.
-
Als u wel DigiD heeft maar geen sms-code kunt u alleen via de DigiD app inloggen. U kunt de DigiD app gratis downloaden van de App Store of Play Store.
Als u niet via de DigiD app wilt inloggen, kunt u een sms-code aanvragen. Vraag uw sms-code hier aan via de website van DigiD.
VieCuri Patiëntenpanel
-
Een panelonderzoek is een onderzoek dat gedaan wordt via het VieCuri Patiëntenpanel. Dit staat los van medische onderzoeken die bij VieCuri plaatsvinden. Voor een panelonderzoek stellen wij een korte online vragenlijst op over verschillende onderwerpen. Denk mee over zorg en behandeling, nieuwbouw projecten en communicatiemiddelen.
-
Iedereen uit de regio Noord-Limburg kan zich aanmelden. Medewerkers van VieCuri zijn uitgesloten van deelname.
-
Nee, u heeft geen speciale software nodig. Het enige wat u nodig heeft, is toegang tot het internet en een eigen e-mailadres zodat we u per e-mail kunnen uitnodigen voor de panelonderzoeken.
-
Uitnodigingen voor het invullen van een vragenlijst worden altijd per mail naar u verstuurd. In deze e-mail staat een link naar het panelonderzoek waarmee u automatisch toegang hebt tot de vragenlijst.
-
De panelonderzoeken kunnen gaan over diverse onderwerpen, maar hebben altijd betrekking op VieCuri Medisch Centrum. U kunt dan onder meer denken aan onderzoeken over uw behoeften, wensen en ideeën over verschillende onderwerpen die op dat moment spelen in en rondom het ziekenhuis.
-
Nee, u kunt de vragenlijst invullen op een tijdstip dat u het beste schikt. Let wel op de periode dat de vragenlijst ingevuld kan worden, dit varieert per onderzoek van enkele dagen tot enkele weken.
-
Dit verschilt per panelonderzoek. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. Gemiddeld duurt het invullen hiervan ongeveer 6 minuten.
-
Als u meedoet aan het VieCuri Patiëntenpanel ontvangt u 3 tot 4 keer per jaar een uitnodiging voor deelname aan een panelonderzoek.
Hoe vaak wij u uitnodigen, hangt onder andere af van uw profiel. We nodigen u namelijk alleen uit voor panelonderzoek dat aansluit bij uw persoonlijke situatie. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld uw leeftijd, geslacht en woonplaats. De organisatie van het panel is niet op de hoogte van uw medisch dossier.
-
Nee, deelname is niet verplicht.
-
Wij vinden het belangrijk om te weten wat patiënten van ons verwachten en wat ze vinden van wat wij doen. Zo kunnen we de mening van de patiënt meenemen in onze besluitvorming. Daarnaast zijn de onderzoeksresultaten voor ons een bron van informatie en inspiratie en kunnen deze leiden tot verbetering. Panelleden maken VieCuri zo beter.
-
We respecteren uw privacy; uw gegevens (zoals uw e-mailadres) worden uitsluitend gebruikt om u uit te nodigen voor een panelonderzoek. Deze gegevens geven wij niet door. De antwoorden die u geeft tijdens het onderzoek blijven altijd anoniem. Ook worden uw gegevens niet gekoppeld aan andere gegevens (bijvoorbeeld medische gegevens) die VieCuri van u heeft. Lees hier meer informatie over de privacyverklaring van VieCuri.
-
- We bewaren uw persoonlijke gegevens zolang u ingeschreven staat als panellid. Nadat u uzelf uitschrijft, verwijderen wij uw gegevens uit de database.
- Uw persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt voor het onderzoek en worden door ons vertrouwelijk behandeld.
- De gegevens die u in het kader van het patiëntenpanel aan ons verstrekt, worden altijd anoniem verwerkt. Uw gegevens worden nooit doorgegeven, ook niet aan uw behandelend arts.
- Uw contactgegevens (e-mailadres) worden niet gebruikt en zullen ook nooit worden doorgegeven. We gebruiken uw e-mailadres alleen om u uit te nodigen voor het invullen van een vragenlijst of daarover met u te communiceren.
- De persoonsgegevens (bijvoorbeeld geboortedatum en geslacht) die wij vragen in te vullen, geven ons inzicht in de diversiteit van de deelnemers van het panel. Zo weten we of alle groepen patiënten goed vertegenwoordigd zijn in het panel. Ook geeft dit ons de mogelijkheid om slechts een deel van het panel uit te nodigen voor het onderzoek, bijvoorbeeld wanneer de vragen over een specifieke locatie of afdeling gaan.
-
- Uw persoonsgegevens zijn goed beveiligd tegen onrechtmatig gebruik.
- Uw persoonsgegevens zijn opgeslagen in een database. De server waarop deze database staat, is tegen inbraak beveiligd door firewalls, authenticatie en encryptie.
- U kunt uw persoonsgegevens bekijken en indien nodig wijzigen op uw eigen persoonlijke pagina. Deze pagina is, door een beveiligde verbinding met internet, alleen voor u toegankelijk. Andere panelleden hebben géén toegang tot uw gegevens!
- De webapplicatie die gebruikt wordt voor onderzoek is eveneens beveiligd door authenticatie (toegangscode en wachtwoord). Uw antwoorden zijn dus niet toegankelijk voor andere panelleden.
- Wij gebruiken software met veiligheidsinstellingen die ervoor zorgen dat informatie niet kwijtraakt, misbruikt of gewijzigd wordt. Alleen geautoriseerd personeel heeft toegang tot uw gegevens en enkel voor analyse en kwaliteitscontrole.
Administratieve vragen
-
In mijnVieCuri kunt u zelf uw gegevens wijzigen. Zo kunt u in mijnVieCuri zelf uw adresgegevens, mobiel telefoonnummer en e-mailadres wijzigen. Ook kunt u de gegevens van uw huisarts, apotheek en tandarts aanpassen. Ga naar www.mijnviecuri.nl en log in met uw DigiD. Ga vervolgens naar "Meer" en dan naar "Persoonlijke gegevens".
Wilt u andere gegevens wijzigen? Dit kan bij de receptie in centrale hal (VieCuri Venlo en VieCuri Venray). Neem een geldig identiteitsbewijs mee als u de wijziging komt doorgeven. U kunt ons ook bellen of mailen om de wijziging door te geven. Bel naar (077) 320 55 55. Of stuur een e-mail naar info@viecuri.nl.
-
Als u patiënt bent bij VieCuri staan uw gegevens in ons systeem. Ook uw woonadres staat in ons systeem. Dit adres wordt ook door ons gebruikt om informatie per post naar u toe te sturen. Wilt u dat de post naar een ander adres dan uw woonadres wordt gestuurd?
Soms is het nodig dat u uw post van VieCuri op een ander adres ontvangt dan uw eigen woonadres. Bijvoorbeeld als u wilt dat de post naar een familielid wordt gestuurd. Of als u wilt dat de post naar uw bewindvoerder of wettelijke vertegenwoordiger wordt gestuurd. Het kan ook zijn dat u de post tijdelijk op een ander adres wilt ontvangen. U kunt dit zelf aan ons doorgeven.
Wijziging doorgeven dat u post op een ander adres dan uw woonadres wilt ontvangen
Hier staat een uitleg hoe u zelf de wijziging kunt doorgeven van het adres waar u de VieCuri post ontvangt. Hiervoor moet u een formulier invullen. Klik hier om het formulier om een ander adres door te geven te downloaden. U kunt het formulier ook ophalen bij de receptie van VieCuri Venlo of VieCuri Venray.
Vul het formulier helemaal in. De velden met een * zijn verplicht om in te vullen. Het ingevulde formulier kunt u per post of per e-mail opsturen. In het formulier staan de gegevens waar u het formulier naartoe kunt sturen. U kunt het ingevulde formulier ook bij de receptie van VieCuri Venlo of VieCuri Venray inleveren.
Formulier downloaden om uw postadres (tijdelijk) aan te passen.
Wilt u uw post weer op uw woonadres ontvangen?
U heeft tijdelijk een ander adres aan ons heeft doorgegeven waar u de post van VieCuri ontvangt. Wilt u de post weer op uw woonadres ontvangen? Dan kunt u aan ons doorgeven dat het tijdelijke adres uit het systeem kan. Hiervoor moet u een formulier invullen. Klik hier om het formulier om het tijdelijke adres weg te halen te downloaden. U kunt het formulier ook ophalen bij de receptie van VieCuri Venlo of VieCuri Venray.
Vul het formulier helemaal in. De velden met een * zijn verplicht om in te vullen. Het ingevulde formulier kunt u per post of per e-mail opsturen. In het formulier staan de gegevens waar u het formulier naartoe kunt sturen. U kunt het ingevulde formulier ook bij de receptie van VieCuri Venlo of VieCuri Venray inleveren.
Formulier downloaden om het tijdelijke adres weg te halen.
-
U kunt een ziekenhuispas laten maken bij het Informatiepunt Centrale Plein op locatie Venlo of locatie Venray. Het Informatiepunt op locatie Venlo is op werkdagen geopend van 6.30 tot 22.00 uur. In Venray kunt u op werkdagen tussen 6.30 en 17.00 uur terecht.
Lees meer over de ziekenhuispas en wat u mee moet nemen om de pas te laten maken.
Een afspraak op de polikliniek Bekijk alle vragen
-
Voor het maken van een afspraak kunt u ons altijd bellen.
Heeft u een afspraakcode per e-mail ontvangen?
Dan kunt u via MijnVieCuri uw afspraak plannen.
Kosten van de zorg
-
U kunt uw factuur altijd indienen bij uw verzekeraar. De vergoeding die u krijgt is afhankelijk van uw polisvoorwaarden en of uw verzekeraar een contract heeft afgesloten met VieCuri. Voor meer informatie over vergoedingen kunt u contact opnemen met uw verzekeraar.
-
Indien de factuur niet tijdig wordt betaald wordt de vordering overgedragen aan het incassobureau Hafkamp gerechtsdeurwaarders en Incasso. Neem bij vragen contact op met het incassobureau. U kunt de contactgegevens vinden op de aanmaning of de brief die u heeft ontvangen. VieCuri doet geen onderhandelingen of financiële afhandeling meer voor deze facturen. Alle contacten en correspondentie verlopen vanaf dat moment via het incassobureau.
-
Controleert u eerst of u op de begindatum van de DBC (staat op uw factuur) verzekerd was. In dat geval kunt u een mail sturen naar debiteuren@viecuri.nl onder vermelding van uw patiëntennummer, het factuurnummer en het verzekeringsnummer en de zorgverzekeraar.
-
U krijgt de factuur voor een behandeling thuisgestuurd, als de behandeling niet uit uw basisverzekering vergoed wordt. Indien u voor de behandeling aanvullend verzekerd bent, dient u de factuur zelf in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden zal uw zorgverzekeraar overgaan tot het wel, deels of niet vergoeden van de behandeling. U bent zelf verantwoordelijk voor een tijdige betaling van de ontvangen factuur aan VieCuri.
-
Het kan zijn dat door bijvoorbeeld uw huisarts of door een andere (eerste lijns) aanvrager materiaal is afgenomen (bijvoorbeeld bloed of urine) en dat dit is opgestuurd naar VieCuri voor onderzoek. In dat geval brengt VieCuri de kosten bij u (of uw verzekeraar) in rekening. Twijfelt u toch over de factuur, stuur dan een mail onder vermelding van patiëntennummer en factuurnummer naar debiteuren@viecuri.nl.
-
Uitgangspunt is dat het ziekenhuis na afloop van de gehele behandeling of als de landelijk vastgestelde periode is afgelopen, een factuur stuurt. Als uw klachten dan nog bestaan of daarna weer terugkomen start een vervolg behandeltraject. Het ziekenhuis gebruikt in de administratie dan een andere DBC-zorgproductcode, die uitgaat van een vervolgbehandeling (de vervolg DBC). Na afloop van de vervolgbehandelingen stuurt het ziekenhuis weer een factuur.
-
Het DBC zorgproduct wordt gefactureerd aan de zorgverzekeraar waar u bij aanvang van de behandeling verzekerd was. Dit is een landelijke regel. Als u na uw eerste consult overstapt naar een andere zorgverzekeraar, wordt de gehele behandeling toch in rekening gebracht bij uw oude zorgverzekeraar. Het kan zijn dat u dan nog een rekening van uw oude zorgverzekeraar ontvangt voor het eigen risico/bijdrage.
-
VieCuri stuurt altijd een totaalfactuur voor de uitgevoerde zorgactiviteiten. Het betaalde voorschot is hierop in mindering gebracht door VieCuri. Het eventueel resterend bedrag (als het factuurbedrag hoger is dan het betaalde voorschot) dient u dan alsnog aan VieCuri te voldoen op IBAN rekeningnummer NL 84 RABO 0173811000 t.n.v. VieCuri onder vermelding van het factuurnummer en patiëntennummer.
-
U kunt de factuur retour zenden naar VieCuri met vermelding van de reden. VieCuri zal op basis hiervan de benodigde vervolgacties uitzetten.
-
Deze nummers heeft u nodig om geld uit het buitenland over te maken naar de (Nederlandse) bankrekening van VieCuri . De IBAN en BIC (SWIFT) codes zijn:
IBAN : NL 84 RABO 0173811000
BIC (SWIFT) :RABO NL 2U -
De factuur van de afdeling financiële administratie ontvangt u omdat de in de in rekening gebrachte zorg aan u is geleverd. De factuur is derhalve terecht. Indien u een klacht wilt indienen vanwege ontevredenheid over de (medische) behandeling, dan kunt u deze klacht indienen bij de klachtenfunctionaris van VieCuri.
-
De rekening is opgesteld volgens landelijk vastgestelde regels.
In onderstaande tabel worden de belangrijkste termen toegelicht die u op de rekening kunt tegenkomen:Uitleg termen op de factuur Term Uitleg Datum van De datum van het eerste bezoek aan het ziekenhuis voor de behandeling die weergegeven wordt in de DBC-zorgproductcode. Datum t/m De datum waarop de behandeling is afgerond of landelijk vastgestelde periode is afgelopen Uitvoerend specialisme Deze code geeft het specialisme van de hoofdbehandelaar aan DBC-zorgproductcode Betreft de code voor de diagnose en behandeling die plaatsgevonden heeft. Hashcode Controlegetal waaruit blijkt dat de te declareren zorgproductcode op juiste wijze is bepaald aan de hand van vastgelegde diagnose en verrichtingen. Kosten De kosten van het ziekenhuis. Zoals de apparatuur en het gebruik van eventuele behandelruimten. Honorarium Het honorariumdeel heeft betrekking op het honorarium van de specialist. De DBC-zorgproductcode geeft een gemiddelde behandeling weer. Per patiënt kunnen de activiteiten die omschreven zijn in het hele pakket van een DBC verschillen.
Privacy
-
Dat kan. Het is onze manier om ervoor te zorgen dat een e-mail, die wellicht gevoelige of persoonlijke informatie bevat, veilig wordt verstuurd. Via ZIVVER wordt een e-mail verstuurd met een beveiliging met wachtwoord of met een code via SMS. Op deze manier kunnen we borgen dat alleen de rechtmatige ontvanger de mail kan lezen.
Wilt u controleren of een e-mail daadwerkelijk van een medewerker van VieCuri afkomstig is, dan kunt u op het volgende letten:
- Het e-mailadres eindigt altijd op ‘@viecuri.nl’
- Ga met de muis op de knop met de link naar het bericht staan. De link moet beginnen met https://app.zivver.com/...
Heeft u desondanks nog steeds twijfels, dan is het verstandig even te bellen met de afzender.
-
De voordelen van digitale inzage door uw huisarts in uw medische gegevens bij VieCuri zijn bijvoorbeeld:
- Dat u niet meer voor niets bij de huisarts komt omdat de uitslagen nog niet binnen zijn
- U hoeft niet alles nog een keer zelf te vertellen
- Uw huisarts krijgt een completer beeld van uw medische gegevens. Het voordeel van een completer beeld is dat onderzoeken en behandelingen beter op elkaar afgestemd kunnen worden. Hierdoor kan sneller de juiste zorg geboden worden. Ook kunnen onnodige afspraken voorkomen worden. Dit bespaart u tijd én geld.
-
Alleen uw huisarts en de waarnemend huisarts op de Spoedpost hebben inzage in uw medische gegevens. Zorgverzekeraars, werkgevers en bedrijfsartsen kunnen dus niet bij uw medische gegevens. Ook andere zorgverleners zoals een psycholoog of een fysiotherapeut kunnen uw gegevens bij VieCuri niet inzien.
-
Uw huisarts of de waarnemend huisarts op de Spoedpost kunnen alleen relevante medische informatie, zoals (huisartsen)brieven, uitslagen en uw afspraken inzien.
-
Toestemming geven kunt u heel eenvoudig in MijnVieCuri
-
U kunt alleen toestemming geven voor iemand anders als u de wettelijke vertegenwoordiger bent. Voor kinderen tot 12 jaar kunt u als ouder of voogd toestemming geven. Voor kinderen van 12 tot 16 jaar geldt dat zowel de ouder als het kind toestemming moeten geven.
-
Wij vinden het belangrijk dat uw gegevens goed beveiligd zijn. Onze systemen zijn een onderdeel van een beveiligd netwerk. Uw privacy wordt op verschillende manieren beschermd.
- Het portaal waarin uw gegevens worden verwerkt en getoond wordt regelmatig getest op technische beveiliging, zodat hackers geen misbruik kunnen maken, of uw gegevens door onbevoegden kunnen worden ingezien.
- Een zorgverlener kan niet zomaar inloggen. Zijn computersysteem moet voldoen aan strenge beveiligingseisen en hij moet zich voor inzage in uw dossier altijd identificeren met een persoonlijke pas en pincode.
-
Een klacht kunt u indienen bij de klachtenfunctionaris.
-
Het is belangrijk om wijzigingen altijd aan ons door te geven. Daarmee kunnen wij uw dossier actueel houden.
Als u de naam van uw nieuwe huisarts niet aan ons doorgeeft, kan deze uw medische gegevens niet raadplegen. Terwijl dat misschien juist wel prettig zou zijn aangezien de nieuwe huisarts nog niet op de hoogte is van uw medische situatie en geschiedenis.
Op bezoek bij een patiënt
-
Alle dagen zijn de bezoektijden van 14.00 tot 15.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur.
-
Dit kunt u telefonisch navragen via (077) 320 55 55 of (0478) 52 22 22 (24 uur per dag bereikbaar).
-
Patiënten mogen 1 bezoeker per dag ontvangen.
-
Het is afhankelijk van de afdeling of u wel of geen bloemen mee mag nemen.
Klik hier voor een actueel overzicht.
Potgrond bevat veel bacteriën en schimmels. Planten en bloemstukjes in potgrond zijn daarom niet toegestaan.
Medische informatie
-
Bekijk in dit overzicht waar u terecht kunt om bloed te prikken. In dit overzicht staan ook de openingstijden van iedere locatie.
-
VieCuri heeft van veel onderzoeken en behandeling een patiëntenfolder. Deze folders kunt u ook op deze website vinden.
-
Alle voorlichtingsbijeenkomsten van VieCuri worden weergegeven in onze agenda.
-
VieCuri bewaart uw gegevens in een medisch dossier. U kunt inzage vragen in uw medisch dossier. Aan inzage zijn geen kosten verbonden. Ook kunt u een kopie ontvangen van (een deel van) uw medisch(e) dossier(s).
Lees meer over het aanvragen van inzage of kopie van uw medisch dossier.
-
- U mag de avond voor de bloedafname vanaf 24.00 uur niet meer eten, drinken en roken.
- U mag gerust een beetje water drinken (maximaal 2 glazen).
-
- U kunt ook mailen voor een dvd naar radarchief@viecuri.nl
- Of u kunt bellen met de afdeling Radiologie: (077) 320 68 40.
Als u uitlegt waarvoor u belt, kunt u met een geldig legitimatiebewijs uw gegevens na 2 werkdagen afhalen. De beelden worden via een dvd aan u meegegeven. Voor €10,00 kunt u de dvd afhalen bij de balie.
Radiologie Venlo: Routenummer 84
Radiologie Venray: Routenummer 10
* Bij een second opinion worden er geen kosten voor een dvd in rekening gebracht.
De website
-
Heeft u een vraag over de website? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie & Marketing via communicatie@viecuri.nl of bel (077) 320 55 84.
-
Heeft u een vraag met betrekking tot social media? Neem dan contact op met de afdeling Communicatie & Marketing via communicatie@viecuri.nl of bel (077) 320 55 84.
Werken & Leren
-
Voor een recent overzicht van alle aangeboden opleiding in VieCuri kijkt u hier.
-
Alle actuele vacatures zijn te vinden op www.werkenbijviecuri.nl.
-
Alle informatie over stage lopen in VieCuri kunt u hier vinden.
-
U kunt online solliciteren via www.werkenbijviecuri.nl.
-
VieCuri is regelmatig op zoek naar mensen die als gastdame – of gastheer op een van onze locaties wil werken. Lees verder over vrijwilligerswerk bij VieCuri.