Over VieCuri
Welkomsthal Venlo

Bouw & renovatie

Als topklinisch ziekenhuis verbeteren we voortdurend onze zorg. Dat doen we door opleidingen, onderzoeken en innovaties. En niet alleen onze zorg verbetert, ook onze faciliteiten. Zo bieden we steeds meer gespecialiseerde zorg aan én maken we onze locaties klaar voor de toekomst door verbouwingen, nieuwbouw en verhuizingen. Verder werken we aan een toekomstbestendig VieCuri, door aandacht te hebben voor een gezonde levensstijl in een duurzame omgeving.

 

Renovatie en nieuwbouw OK-complex en Medische Beeldvorming in Venlo

Een complete vernieuwing van de operatiekamers (OK's) en de afdeling medische beeldvorming zorgen samen voor het grootste bouwproject van VieCuri ooit. De bouw startte in oktober 2022.

In de nieuwbouw van de OK komen tien operatiekamers. De locatie Venlo heeft er nu zes. Omdat de drie operatiekamers in VieCuri Venray in 2025 sluiten, is in Venlo uitbreiding nodig.


In de nieuwe situatie wordt rekening gehouden met veranderende zorg. Zo krijgt het complex een hybride operatiekamer, waar meer apparatuur voor medische beeldvorming staat. Ook wordt een van de operatiekamers geschikt gemaakt voor operaties met een robot. Nieuw is een OK-lounge: een ruimte waar kleinere operaties in dagbehandeling worden gedaan.


Patiënten worden dan niet meer opgenomen in een regulier ziekenhuisbed, maar verblijven in het OK-complex. Op de begane grond komt de medische beeldvorming. Daar komen nieuwe en extra CT-scanners en MRI-apparatuur. En er zijn plannen om een cyclotron te plaatsen. Dit is een deeltjesversneller die onder andere bij de behandeling van kankerpatiënten en door cardiologie wordt gebruikt. De bouw wordt in fases opgeleverd. Eind 2025 moet alles klaar zijn.

Nieuwbouw Venray

De huidige locatie van VieCuri Venray is gedateerd, te groot en niet duurzaam. Het gebouw blijkt helaas niet om te vormen naar een moderne ziekenhuisvoorziening. Daarom zijn er plannen voor de bouw van een nieuwe ziekenhuisvoorziening in Venray. De locatie Venray verhuist naar sportpark de Wieën, daar waar nu nog een honkbalveld is gelegen, nabij medisch centrum Wieënhof.

In Venlo zijn de complexe en acute zorg gebundeld. Het accent in Venray ligt op planbare zorg, poliklinische behandelingen en een uitgebreid pakket aan diagnostiek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bloedonderzoek, het maken van röntgenfoto’s, hartfilmpjes en diverse andere onderzoeken. Dat blijft zo op de nieuwbouwlocatie.


Regelmatig is er overleg tussen de gemeente Venray en VieCuri. IJsbrand Schouten, voorzitter van VieCuri: “We willen hier samen iets moois neerzetten voor de inwoners van de regio.”


Voordat de schop de grond in kan, moet er achter de schermen veel geregeld worden. Van een programma van eisen voor de ziekenhuisvoorziening, verplaatsing van het honkbalveld tot aan zaken op het gebied van ruimtelijke ordening. De bouw start naar verwachting in 2025. De bedoeling is dat VieCuri in 2027 de eerste patiënten welkom heet in het nieuwe gebouw.

Scroll voor meer informatie