Over VieCuri
Welkomsthal Venlo

Bouw & renovatie

Bekijk hier de vorderingen van de renovatie en nieuwbouw op locatie Venlo.

De video toont de nieuwe verpleegafdelingen, poliklinieken en de Spoedpost / Geboortecentrum.

 

Bekijk de video 'VieCuri bouwt aan beter' op Youtube.

  

We doen er alles aan om patiënten de best denkbare zorg te bieden. Tegelijkertijd willen we dat ze zich prettig en op hun gemak voelen. Daarom zijn we sinds eind 2011 bezig met een grootscheepse verbouwing. De verpleegafdelingen en poliklinieken worden aangepast aan de huidige en toekomstige ontwikkelingen en eisen van patiënten. Ook geloven we in een ‘healing environment’, dus zorgen we door middel van kleuren en lichtgebruik ervoor dat het verblijf in ons ziekenhuis prettiger en gastvrijer wordt.

 

Klinieken

Patiënten verblijven veelal maar enkele dagen in ons ziekenhuis. Voor hen is het belangrijk dat ze zich in een omgeving bevinden die bevorderlijk is voor het herstel. Daarom is eind 2011 gestart met de renovatie van alle verpleegafdelingen. Eind 2015 hebben we deze verbouwing afgerond. De gerenoveerde kamers hebben veel licht en ruimte. VieCuri ligt op een prachtige locatie aan de Maas. Dit mooie uitzicht is meer benut. Een andere verbetering is de privacy op de kamers. De vierpersoonskamers zijn verdwenen. Er zijn enkel nog een-, twee- en driepersoonskamers met bovendien bij elke kamer eigen sanitaire voorzieningen. Dat vinden we ontzettend belangrijk.

 

Poliklinieken

De zorgvraag stijgt en het zorgaanbod ook. We willen deze ontwikkelingen de ruimte bieden en daarom wordt de polikliniekruimte uitgebreid. Met als doel het vergroten van het aantal spreekkamers en het verruimen van de wachtruimtes. Daarnaast worden de ‘bedrijfsprocessen’ meer geclusterd. De patiënten moeten het gevoel krijgen dat op het moment dat ze van verschillende functies gebruik moeten maken, er een logische routing voor hen is. Medio 2014 is gestart met de renovatie van de poliklinieken. Begin 2015 hebben de poliklinieken Chirurgie, Orhopedie, Plastische Chirurgie, de Gips- en Traumapoli, Dermatologie en Oogheelkunde de eerste nieuwe poli's in gebruik genomen. De renovatie van de poliklinieken is naar verwachting in 2018 gereed.
 

Spoedpost en Geboortecentrum

Naast de Spoedeisende Hulp is in het najaar van 2013 gestart met de bouw van de Spoedpost en het Geboortecentrum. In dit bijzondere centrum, dat op 2 juni 2015 in gebruik is genomen, zijn diverse eerstelijns functies onder één dak: op de begane grond de huisartsenpost, dienstapotheek, crisisdienst van Vincent van Gogh en een tandartsenpost, op de tweede en derde bouwlaag het Geboortecentrum, waarin functies van VieCuri én praktijken van eerstelijns verloskundigen samen de zorg voor moeder en kind verzorgen. Ook het eerstelijns Centrum Verloskundig Onderzoek Noord-Limburg (CVONL) wordt hier gevestigd. Met dit centrum wil VieCuri samen met partners uit de regio zorg dichtbij brengen.

 

Ten slotte

VieCuri bouwt aan beter. Dat doen we samen. Het vraagt veel van ons en veel van de patiënten, want verbouwen in een ziekenhuis, een bedrijf wat 24 uur per dag door gaat, is niet gemakkelijk. Denk aan de verhuizingen van hele afdelingen en poliklinieken en de geluidsoverlast voor de zieke patiënten. Maar we hebben een belangrijk doel voor ogen: een ziekenhuis dat een sfeer uitademt van zorgvuldige behandeling, openheid en gastvrijheid.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken