Contact

Handen

Botbreuk

Bij een polsbreuk is er een breuk van het spaakbeen, ellepijp of beide botten bij de pols. Gebroken vingers of gebroken middenhandsbeentjes komen ook veel voor. Soms is er alleen een scheurtje in het bot, maar vaak is er een verplaatsing van de botstukken. Behalve letsel van het bot is er ook altijd letsel van de zogenaamde 'weke delen', zoals pezen, spieren en eventueel vaten en zenuwen. 

 

Wanneer u iets gebroken heeft merkt u dat aan zwelling, pijn, een vreemde vorm van (een van) uw vingers, het niet kunnen bewegen van uw vinger, een verkorte vinger, een ingedrukte knokkel of vingers die over elkaar schuiven wanneer u een grijpbeweging maakt.

 

Behandeling

(Gips)spalk

Een (gips)spalk zorgt ervoor dat een breuk weer aan elkaar kan groeien terwijl de botten wel in de juiste stand blijven staan. Ook krijgen de beschadigde pezen rust en kunnen genezen.

 

Operatie

Soms is het nodig te opereren en de pols met pennetjes of platen en schroeven te herstellen. Deze operatie moet soms 

met spoed worden uitgevoerd, maar meestal wordt de operatie in de dagen na het ontstaan van de breuk gepland. Het doel van deze operatie is om de pols oefenstabiel te maken, zodat u snel kunt starten met handtherapie. 

 

Handtherapie

Wanneer de breuk voldoende is vastgegroeid start u met handtherapie. U oefent om de vingers, hand en pols weer goed beweeglijk te maken, om verklevingen te voorkomen en eventuele littekens te versoepelen. Als de breuk voldoende is genezen, wordt de kracht van de hand en pols weer opgebouwd. Samen met uw handtherapeut probeert u de functie optimaal te herstellen.

 

Lees meer in de folder 'botbreuken'.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer