Contact
Handen

Verwijzing en vergoeding

  • Heb ik een verwijzing nodig? (ingeklapt)

   Ja, wanneer u klachten heeft gaat u naar uw huisarts. Uw huisarts verwijst u indien nodig naar het Hand- en Polscentrum. Bij spoed gaat u naar de Huisartsenpost of belt u 112.

  • Waarom heeft de huisarts mij doorverwezen? (ingeklapt)

   De anatomie van de hand is erg complex. Wanneer u kleine beschadigingen heeft aan uw hand kan dat al grote functionele gevolgen hebben. Een gespecialiseerde aanpak is dan zeker nodig. In het Hand- en Polscentrum van VieCuri wordt u geholpen door zeer ervaren hand- en polsspecialisten en -therapeuten. Wij werken met een multidisciplinair handenteam, waar u snel terecht kunt.

  • Kan de handtherapie ook plaatsvinden bij mijn fysiotherapeut om de hoek? (ingeklapt)

   Het Hand- en Polscentrum werkt uitsluitend met hoog gekwalificeerde handtherapeuten, die veel kennis en ervaring hebben van de aandoeningen en ingrepen op hand- en polsgebied. De samenwerking en terugkoppeling met de specialisten is groot. Het heeft daarom niet de voorkeur de handtherapie elders te laten plaatsvinden.

  • Wordt mijn behandeling vergoed? (ingeklapt)

   Zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een verplicht eigen risico en vaak geldt een maximale vergoeding voor een therapie en/of gebruik van hulpmiddelen. Informeer vooraf dus altijd bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling (volledig) vergoed wordt.

    

   Lees meer over kosten van ziekenhuiszorg en uw eigen risico.

  • Wordt handtherapie vergoed? (ingeklapt)

   Zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten van ziekenhuiszorg. De handtherapie die u in het ziekenhuis krijgt valt onder ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een verplicht eigen risico en vaak geldt een maximale vergoeding voor een therapie en/of gebruik van hulpmiddelen. Informeer vooraf dus altijd bij uw zorgverzekeraar of uw behandeling (volledig) vergoed wordt.

    

   Lees meer lezen kosten van ziekenhuiszorg en uw eigen risico.

Staat uw vraag er niet tussen?

 

Neem dan contact met ons op.

VieCuri is 24 uur per dag bereikbaar op:

(077) 320 55 55 of (0478) 52 22 22

 

Daarnaast zijn wij te bereiken via info@viecuri.nl

Scroll voor meer informatie