Hand- en polscentrum

Contact

Handen

Trigger finger

Een Trigger finger, oftewel Tendovaginitis stenosans, is een aandoening van de pezen in de hand en in de vingers. De oorzaak is een zwelling in de pees of een vernauwing van de schede rond de pees. De pees kan dan niet langer vrij door de peesschede bewegen. Doordat het pijnlijk is om de aangedane vinger te strekken, raakt deze in een gebogen positie, zodat het lijkt alsof een trigger (trekker van een pistool) wordt overgehaald.

 

Behandeling

Corticosteroïd injectie

Als de aandoening niet al te ernstig is kan de ontsteking met een injectie tot rust gebracht worden. Met de injectie wordt een cortisonpreparaat en een verdovingsmiddel in de peesschede gespoten. Het verdovende middel werkt vrijwel direct. Hierdoor kunt u al snel verlichting van pijn ervaren. Alleen werkt dit middel maar 6 tot 8 uur. De ontstekingsremmer moet uiteindelijk het lange termijneffect geven. Het duurt 1 tot 3 weken voordat de ontstekingsremmer goed gaat werken. Het kan dus zijn dat de eerste uren na de injectie de klachten weg zijn en daarna weer terug komen voor een aantal dagen.

 

Operatie

Mocht een corticosteroïd injectie geen resultaat hebben dan adviseren we een kleine operatie. Onder plaatselijke verdoving maakt de handspecialist een kleine snede in uw handpalm, zoekt de peesschede op en snijdt deze in. Op die manier wordt de pees vrij gelegd zodat de buigpezen weer ruimte krijgen om zich vrij te bewegen.

 

Lees meer in de folder 'Trigger finger'.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer