Patiënt in wachtruimte

VieCuri voor 2024 een contract met alle zorgverzekeraars

Datum: 16 januari 2024

Ieder jaar sluiten zorgverzekeraars en ziekenhuizen contracten met elkaar af. Daarin wordt bepaald hoeveel zorg het ziekenhuis levert en tegen welke prijs. Voor u als patiënt is het belangrijk om te weten of VieCuri een contract heeft met de zorgverzekeraar van uw keuze.

 

Op deze pagina houden we u op de hoogte over de voortgang van de contractering 2024.

 

Status van de actuele onderhandelingen

Onderstaand leest u de status van de actuele onderhandelingen per zorgverzekeraar in een handig kleurenschema. Groen betekent dat we een contract hebben voor 2024. Oranje geeft aan dat we constructief in gesprek zijn over een contract 2024. Rood betekent dat er op dit moment nog geen uitzicht is op een contract voor 2024.

 

Nb. VieCuri maakte medio december 2023 bekend in financieel zwaar weer te zitten (lees hier het nieuwsbericht). We kijken naar wat we zelf kunnen doen om hieruit te komen én er wordt ingezet op een tegemoetkoming door de zorgverzekeraars. VGZ en CZ hebben uitgesproken dat zij de intentie hebben comfort te geven in de vorm van financiële steun. De gesprekken daarover lopen nog.

 

VieCuri heeft voor 2024 contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars.

 

Budgetpolissen

In 2024 heeft Zilveren Kruis en Caresq/EUCARE geen contract met VieCuri voor de zogenaamde budgetpolissen. Uiteraard betreft dit niet de spoedzorg, daarvoor kunnen Zilveren Kruis- en Caresq/EUCARE verzekerden met een budgetpolis gewoon bij VieCuri terecht. 


Een overzicht van de verschillende (budget)polissen van Zilveren Kruis en Caresq/EUCARE staat op de website van VieCuri: klik hier.

 

Kies uw zorgverzekering met zorg

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht zich te verzekeren tegen ziektekosten. Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. De patiënt betaalt echter altijd een eigen risico. Dit eigen risico is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. De meeste zorg die VieCuri verleent, valt onder de basisverzekering. Deze zorg wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Het ziekenhuis dient de rekening van de patiënt rechtstreeks in bij de zorgverzekeraar.

 

Daarnaast biedt VieCuri zorg die niet in de basisverzekering zit. Zorg die niet als basiszorg wordt vergoed, betaalt de patiënt (deels) zelf, tenzij deze hiervoor een aanvullende verzekering heeft afgesloten. Welke zorg men precies aanvullend kan verzekeren, hangt af van de betreffende verzekeringsvoorwaarden. 

logo VieCuri
Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken