Verpleegafdeling

Voeding en medicijnen

Iedere dag krijgt u een menukaart die afgestemd is op uw dieet. Op deze menukaart worden verschillende gerechten aangeboden, waaruit u zelf uw menu kunt samenstellen. Voor vragen of wensen over voeding, kunt u terecht bij de voedingsassistente van uw verpleegafdeling of bij de diëtiste. 

 

'Eet u Beter'

Een patiënt in een goede voedingstoestand herstelt sneller van een operatie. Het blijkt dat één op de vier patiënten ondervoeding heeft. Dit komt vooral doordat deze patiënten zo ziek zijn dat ze geen zin hebben om te eten. VieCuri gebruikt vragenlijsten om bij elke patiënt te controleren of deze ondervoed is. Zo nodig bieden we dan extra snacks met een hoge voedingswaarde aan om de voedingstoestand te verbeteren.

 

Lees meer over voeding in de folder 'Zorgrisico's'.

 

Maaltijden van thuis

Vanwege de hygiëne is niet toegestaan maaltijden van thuis mee te (laten) nemen.

 

Medicijnen

Tijdens uw opname kan uw specialist in overleg met u nieuwe medicijnen voorschrijven. Neem geen eigen medicijnen in zonder dat uw specialist dit weet. Sommige combinaties van medicijnen kunnen namelijk gevaarlijk zijn.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken