Opname en verblijf
Verpleegafdeling

Op de verpleegafdeling

Kamer en afdeling

Een verpleegkundige zal u wegwijs maken in uw kamer en op de verpleegafdeling. Op de verpleegafdelingen zijn één-, twee- en driepersoonskamers. Alle kamers hebben eigen sanitaire voorzieningen. Bij de indeling van de kamers is uw medische situatie doorslaggevend.

 

Gemengd verplegen

In VieCuri wordt op de meeste afdelingen gemengd verpleegd. Dat betekent dat er op één kamer zowel mannen als vrouwen liggen. Heeft u bezwaar tegen opname op een ‘gemengde’ kamer? Dan kunt u dit kenbaar maken tijdens het gesprek op het Preoperatief Bureau, bij het secretariaat van uw behandelend specialist of als u met spoed bent opgenomen bij de verpleegkundige van de verpleegafdeling. Wij proberen dan een passende kamer te regelen.

 

Dagindeling

Het is moeilijk een nauwkeurige en volledige dagindeling te geven. De meeste afdelingen hebben een eigen afdelingsfolder waarin de dagelijkse gang van zaken staat beschreven. U krijgt deze uitgereikt op het moment van opname.

 

Wanneer u niet de hele dag in bed hoeft te blijven, kunt u soms even een andere plek opzoeken in het ziekenhuis. U kunt bijvoorbeeld naar de verblijfsruimte op uw afdeling, Petit restaurant La Vie of naar een van de winkels op de Zorgboulevard bij de centrale hal.

 

Als u de afdeling verlaat, laat dan de verpleging weten waar zij u kunnen vinden.

 

Bezoek

Bezoek is welkom tijdens de bezoekuren. 

Bekijk de bezoektijden. 

 

Wilt uw bezoek bloemen dan kunnen ze het beste even kijken op welke afdeling dat mag. 

Lees meer over bloemen meenemen.

 

Gratis koffie en thee

Op de afdeling is een ontmoetingsruimte waar u en uw bezoek gratis koffie en thee kan nemen.

 

Faciliteiten

Kapper

Op de Zorgboulevard op locatie Venlo is een kapsalon. U kunt via de verpleegafdeling een afspraak laten maken met de kapster. Wanneer dit nodig is komt de zij bij u aan bed. De kosten voor de kapper zijn voor uw eigen rekening.

 

Pedicure

Tijdens uw opname kunt u de verpleegkundige vragen een afspraak laten maken met een pedicure of u meldt zich aan via telefoonnummer (077) 320 54 24. De pedicure is meestal op donderdagochtend aanwezig. Ze komt bij u aan bed. De kosten voor de pedicure zijn voor uw eigen rekening.

 

Meer faciliteiten in het ziekenhuis.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken