Verpleegafdeling

Isolatieverpleging

Soms is het nodig dat u geïsoleerd (dus apart van anderen) wordt verpleegd, vanwege een bacterie, virus of lage weerstand. De reden voor het geïsoleerd verplegen legt de specialist of verpleegkundige aan u uit.

 

Isolatieverpleging

Als u geïsoleerd verpleegd moet worden, krijgt u meestal een eenpersoonskamer toegewezen met een eigen badkamer en toilet. Onze zorgverleners nemen gerichte voorzorgsmaatregelen tijdens de verzorging en behandeling. Denk hierbij aan het dragen van een muts, mondneusmasker, handschoenen en schort.

 

Het is voor u als patiënt en voor uw naasten vaak niet prettig om in isolatie verpleegd te worden. Het is echter alleen op deze manier mogelijk om eventuele besmettingen te voorkomen. Deze maatregelen worden in alle Nederlandse ziekenhuizen getroffen en zijn gebaseerd op landelijk geldende richtlijnen.

 

Meer lezen in de folder 'Isolatieverpleging

 

Vormen van isolatie

Er zijn verschillende vormen van isolatie:

Uw behandelend specialist of verpleegkundige zal u informeren over de isolatievorm waarin u wordt verpleegd.

 

 

Bezoek

 

Als u in isolatie wordt verpleegd, mag u net als elke andere patiënt in het ziekenhuis, bezoek ontvangen.

Wil uw bezoeker meer patiënten bezoeken, dan moeten ze u, als patiënt die in isolatie verpleegd wordt, altijd als laatste bezoeken.

 

Adviezen voor bezoekers

Bij de deur van uw patiëntenkamer hangt een gekleurde instructiekaart. Hieraan kan uw bezoek zien dat de patiënt op deze kamer in isolatie verblijft. Uw bezoekers kunnen op deze kaart lezen welke maatregelen zij moeten nemen. Het kan zijn dat zij dezelfde voorzorgsmaatregelen moeten nemen als de zorgverleners. Soms zijn er minder of geen extra maatregelen nodig.

Om verspreiding naar andere patiënten te voorkomen, moet uw bezoek bij vertrek wel altijd de handen desinfecteren.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken