Opname en verblijf
Verpleegafdeling

Mensen die voor u klaar staan

Opleidingsziekenhuis

VieCuri is een opleidingsziekenhuis. Dat betekent dat onze medisch specialisten en verpleegkundigen hun toekomstige collega’s opleiden en dat u deze zorgverleners in opleiding kunt tegenkomen. Op de badges die ziekenhuismedewerkers dragen, kunt u zien met wie u te maken heeft.

 

Hoofdbehandelaar

Tijdens uw opname is één medisch specialist eindverantwoordelijk voor uw behandeling. Dit is uw hoofdbehandelaar. U heeft dus altijd maar één hoofdbehandelaar. Soms heeft u tijdelijk een andere hoofdbehandelaar. Bijvoorbeeld tijdens een verblijf op de Intensive Care. Daar is de intensivist uw hoofdbehandelaar. De dagelijkse leiding is vaak in handen van de arts-assistent of de zaalarts. Die bespreekt de behandeling met u. U kunt deze arts-assistent of de zaalarts uw vragen stellen.

 

Medebehandelaar

Uw hoofdbehandelaar kan wel andere medisch specialismen ‘te hulp’ (in medebehandeling) vragen. Die specialist komt dan langs voor een bepaald probleem dat op zijn vakgebied ligt. Deze specialisten zijn dan ‘medebehandelaars’. Uw hoofdbehandelaar is de schakel tussen de verschillende specialisten en is verantwoordelijk voor de coördinatie van uw behandeling. 

 

Specialisten

Bij VieCuri werken meerdere artsen per specialisme. Hoewel we ernaar streven dat iedere patiënt door de eigen specialist wordt behandeld, kan het gebeuren dat specialisten voor elkaar waarnemen. Omdat zij dagelijks met elkaar werken, zijn zij goed op de hoogte van elkaars werkwijze. Bovendien worden alle voor de behandeling belangrijke gegevens nauwkeurig genoteerd.

 

Arts-assistenten

Een arts-assistent is een volledig bevoegde arts die in opleiding is tot specialist (AIOS) of niet in opleiding tot specialist (ANIOS). Uw behandelend specialist blijft eindverantwoordelijk voor de hele behandeling.
 

Co-assistenten

Co-assistenten zijn studenten geneeskunde die in opleiding zijn tot arts. Zij ronden hun studie af door in het ziekenhuis ervaring op te doen. U kunt hen overal in het ziekenhuis tegenkomen. De co-assistenten werken zij aan zij met de specialist.

 

Medewerkers op de verpleegafdeling

Op een verpleegafdeling werkt een vaste staf van verpleegkundigen en een wisselend aantal leerling-verpleegkundigen. Zij worden ondersteund door een afdelingssecretaresse en de voedingsassistente.

 

Andere mensen die u op de afdeling kunt tegenkomen zijn onder andere fysiotherapeuten, ergotherapeuten, laboranten, spiritueel zorgverleners en medewerkers van de schoonmaakdienst.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Draag een mondneusmasker wanneer de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd (bijv. in een volle wachtkamer)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer