Wondzorgconsulentes

Samenwerken en partners

CovidPredict

Door het coronavirus was er in 2020 een grote druk op de zorg. Hierdoor is het van groot belangrijk om goede doelgerichte zorg te leveren en te leren van reeds opgenomen patiënten. In samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en de Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) zijn artsen en onderzoekers uit het Amsterdam UMC en Maastricht UMC+ een samenwerking gestart voor het centraal verzamelen van data over COVID-19 patiënten waaraan VieCuri met verschillende ziekenhuizen, artsen, onderzoekers en datawetenschappers deelneemt. Klik hier voor meer informatie.

 

FHML-NUTRIM

VieCuri werkt in samenwerking met Maastricht UMC+ aan een onderzoek om de lange termijn gezondheidsgevolgen van besmette corona patiënten in kaart te brengen en deze te behandelen door middel van een aangepaste en op maat gemaakt levensstijl advies.

 

P402

Veel patiënten die corona hebben gehad houden langdurige klachten. Op dit moment zijn de langetermijneffecten en de schade veroorzaakt door het virus nog onbekend. VieCuri draagt in samenwerking met verschillende partners en sponsors van de P402-COVID studie bij aan onderzoek en de toepassing hiervan in de praktijk. Klik hier voor meer informatie.

 

RENursE

VieCuri is samen met 13 andere STZ ziekenhuizen aangesloten bij RENursE (Research, Education, Nursing regarding Elderly). Deze organisatie bestaat uit een stuurgroep, onderzoeksgroep en ondersteunende groep en zet zich in om de kwaliteit van verpleegkundige zorg in het ziekenhuis te verbeteren door het doen van wetenschappelijk onderzoek, verspreiden van kennis en deze kennis toe te passen in de praktijk. Klik hier voor meer informatie.

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken