Wondzorgconsulentes

Waarom een Coronafonds?

Betere behandeling van coronapatiënten door onderzoek

VieCuri heeft ruim 400 coronapatiënten behandeld. Hierdoor heeft het ziekenhuis – ook landelijk gezien – een opvallend rijke database met gegevens van coronapatiënten. Zo doet het ziekenhuis onder meer onderzoek naar longembolieën (bloedpropjes in de longen) bij coronapatiënten. Specialisten van VieCuri zagen longembolieën bij coronapatiënten op de Intensive Care. Maar er is nog weinig bekend over longembolieën bij coronapatiënten, die niet op de Intensive Care hebben gelegen en ook deze verschijnselen hebben. Door deze onderzoeken kunnen patiënten in de toekomst beter behandeld worden.

 

"Joop van den Bergh, internist-endocrinoloog VieCuri en hoogleraar: “Door onderzoek leren wij meer over de verspreiding, het ziektebeloop, complicaties en behandelmogelijkheden van het coronavirus. Op die manier proberen wij onze patiënten continu de meest optimale zorg te bieden. Nu en bij een eventuele opleving van de pandemie.”

  

Werving donaties voor het VieCuri Coronafonds

VieCuri verricht als topklinisch opleidingsziekenhuis jaarlijks meer dan 180 wetenschappelijke onderzoeken. De onderzoeken van VieCuri naar het coronavirus staan niet op zichzelf; het ziekenhuis werkt in verschillende verbanden samen met andere ziekenhuizen. Uiteraard zijn alle gegevens geanonimiseerd voor gebruik. Voor de onderzoeken naar het coronavirus die nu gepland zijn, heeft VieCuri een bedrag van € 400.000 nodig. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen is het VieCuri Coronafonds opgericht. Iedereen kan doneren en daarmee direct een bijdrage leveren aan onderzoek naar de bestrijding van het coronavirus en de effecten daarvan.

 

Onderzoek naar COVID-19

Frits van Osch, Epidemioloog Wetenschapsbureau VieCuri: ‘’In ons ziekenhuis wordt erg veel onderzoek gedaan naar COVID-19 op dit moment. Daarbij wordt samengewerkt binnen verschillende specialismen, maar we willen ook de samenwerking met andere ziekenhuizen zoeken om deze gegevens op een juiste manier te verwerken en analyseren.’’

 

Stilstaand beeld uit de video van Fritsch van Osch

 

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken