Kindergeneeskunde

Contact Kindergeneeskunde

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Diabetes

Wat is Diabetes mellitus?

Diabetes mellitus, kortweg diabetes, is een stofwisselingsziekte waarbij de alvleesklier (pancreas) geen of onvoldoende insuline aanmaakt. Insuline zorgt ervoor dat glucose uit het bloed kan worden opgenomen in het lichaam.

 

Bij een tekort of geen insuline in het lichaam wordt de glucose niet opgenomen in de cellen. Hierdoor kan het glucosegehalte in het bloed te hoog worden.

 

Wanneer hier niets of onvoldoende aan gedaan wordt, kan dit (op de lange termijn) ernstige gevolgen hebben voor het lichaam. Daarom is behandeling van diabetes mellitus noodzakelijk. Diabetes is een chronische ziekte, die grote invloed kan hebben op het leven van uw kind.

 

Type 1 diabetes

Diabetes type 1 komt het meest voor bij jonge mensen. De alvleesklier maakt geen insuline waardoor de behandeling met insuline levenslang noodzakelijk is. Het is een van de meest voorkomende chronische aandoeningen bij kinderen van 0 tot adolescentie. Diabetes type 1 kan zich ook op oudere leeftijd openbaren.

 

Diabetes loesje uitspraak

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken