Contact Kindergeneeskunde

Locatie Venlo

routenummer 32

(077) 320 57 30

 

Locatie Venray

routenummer 70

(077) 320 57 30

(077) 320 58 30

 

Alleen op locatie Venlo

routenummer 32

Het Kico spreekuur

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak krijgt u een gesprek met de continentietherapeute, die een vragenlijst met u doorneemt. Indien dit nog niet gebeurd is doet de kinderarts een lichamelijk onderzoek bij uw kind.


De behandeling

Naar aanleiding van het onderzoek en de gesprekken met de incontinentietherapeute en de kinderarts, spreken wij het vervolgtraject af. Meestal ziet dat er als volgt uit:

Uw kind wordt (waarschijnlijk) uitgenodigd voor een dagopname. Deze dagopname bestaat uit een ochtend- of een middagverblijf in het ziekenhuis.


De continentietherapeute

Gedurende de dagopname doet de continentietherapeute  aanvullend onderzoek, zoals bijvoorbeeld plassen op een computer-WC. Ook legt zij uw kind uit, hoe het lichaam werkt en wat er bij hem/haar mis gaat. 

De continentietherapeute geeft aangepaste adviezen waarmee u en uw kind thuis aan de slag kunnen gaan. Na een aantal weken volgt dan een controle op de KICO-poli. In de tussentijd belt de continentietherapeute u regelmatig om te informeren hoe het gaat.


De kinderfysiotherapeut

Als uit het onderzoek blijkt dat uw kind baat heeft bij begeleiding en behandeling van de kinderfysiotherapeut wordt dit met u besproken en krijgt u hiervoor een afspraak. 

De behandeling van de fysiotherapeut richt zich voornamelijk op  bewustwording en training van de bekkenbodemspier.


De kinderpsycholoog

Als uit het onderzoek de indruk ontstaat dat uw kind gebaat is bij betrokkenheid van de kinderpsycholoog (eventueel in combinatie met de kinderfysiotherapeut) wordt dit met u besproken en volgt hiervoor een verwijzing. De behandeling van de psycholoog richt zich ondermeer op de gedragsmatige aspecten van de plas- en of poepproblemen.


Vragen

Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen bespreek deze dan tijdens uw eerste afspraak met de continentietherapeute of neem gerust telefonisch contact op. U kunt ons ook e-mailen. Wij nemen graag even de tijd om uw vragen te beantwoorden.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken