Sportgeneeskunde

Contact Sportgeneeskunde

(0478) 52 27 74

sportgeneeskunde@viecuri.nl

Vul het contactformulier in.

Vul het aanvraagformulier in.

Vul het aanvraagformulier in.

Header Sportgeneeskunde- hardlopers

Clubzorg

Clubzorg is een regionale gezondheidsservice voor verenigingen en bestaat uit systematische voorlichting, educatie en begeleiding op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Clubzorg bestaat uit een pakket van maatregelen dat wordt aangeboden door Sportgeneeskunde VieCuri in samenwerking met Sportbedrijf Venlo. Het doel is bewustwording creëren bij verenigingen en sporters op het gebied van verantwoord sporten.

 

Het pakket Clubzorg kent de volgende onderdelen:

 

1. Informatie

Via de website www.sportzorg.nl zijn diverse artikelen over blessures, revalidatie, voeding, hersteltraining en preventieve maatregelen in te zien en als naslagwerk te gebruiken.

 

2. Educatie

Clubzorg verenigingen (trainers, coaches, (begeleiders, docenten, (para-)medisch kader en ouders) kunnen deelnemen aan thema-avonden of scholingen welke twee keer per jaar worden georganiseerd door Sportgeneeskunde VieCuri. Bijvoorbeeld voordrachten over voeding, materiaal, blessures, trainingsbelasting of scholingsavonden zoals Eerste Hulp bij Sport Ongevallen of reanimatie. Op aanvraag kunnen deze avonden ook bij een vereniging of club op locatie gegeven worden (Kosten: in overleg met partners).

 

3. Clubzorgsubsidie

Sportgeneeskunde VieCuri betaalt aan de aangesloten verenigingen een percentage van de bestede diensten bij de afdeling Sportgeneeskunde door de leden van die vereniging. Deze gelden dienen in principe beschikbaar gesteld te worden ten behoeve van activiteiten in het kader van sportmedisch beleid. Op deze manier kan de vereniging de sportmedische zorg naar eigen inzicht binnen de vereniging verder inhoud geven.

 

Interesse?

Neem deel aan Clubzorg en verzeker uw leden van de bèste sportzorg. Stuur een e-mail naar sportgeneeskunde@viecuri.nl.

 

Logo Clubzorg

 

Deelnemers clubzorg

 Logo Atletiek Triatlon Vereniging Venray

2run4fun 

DEV Arcen 

Logo run for health

De Kinesist

Logo Venloop Running Team

Logo lopersgroep Arcen Lomm Velden  

 

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken