Contact Sportgeneeskunde

(0478) 52 27 74

sportgeneeskunde@viecuri.nl

Vul het contactformulier in.

Vul het aanvraagformulier in.

Vul het aanvraagformulier in.

Header Sportgeneeskunde- hardlopers

Veelgestelde vragen

 • Sportgeneeskunde

  Jazeker, de sportartsen van Sportgeneeskunde VieCuri zijn er voor èlke sporter. Recreatief, amateur en topsporter.

   

  Sportgeneeskunde is niet alleen maar geneeskunde voor sporters, maar steeds meer gericht op problemen van de bewegende mens, zowel oud als jong, en zowel sportief en gezond als chronisch ziek.
   

  Wanneer u een blessure heeft, een preventief Sportmedisch onderzoek wilt, een verplicht Sportmedisch onderzoek nodig hebt of een vraag hebt met betrekking tot sportprestatie. Ook kunt u bij Sportgeneeskunde VieCuri terecht voor trainingsbegeleiding en bewegingsanalyse.

  Ja, Sportgeneeskunde VieCuri is SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI. Hiermee wordt Sportgeneeskunde VieCuri erkent door alle zorgverzekeraars.

  Jazeker, u kunt binnen 1 week bij ons terecht op een van onze locaties.

  Er worden delen van de sportgeneeskunde vergoedt via de basisverzekering. Een en ander houd in dat hierdoor uw eigen risico aangesproken wordt.  Dit geldt met name voor de BLESSURE consulten en medisch geïndiceerde inspanningsonderzoeken

   

  Basisverzekering of aanvullende verzekering:

  Het kerntakenpakket van de sportarts bestaat uit taken die vanuit de basisverzekering worden bekostigd en taken die vanuit de aanvullende verzekeringen of door sporters zelf worden bekostigd.


  Basisverzekering:

  • Blessureconsulten uitgevoerd door de sportarts worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is het noodzakelijk dat u een verwijzing van de huisarts heeft.
  • Sportmedische onderzoeken gericht op beantwoording van een zorgvraag zoals revalidatie bij chronisch zieken of met insteek inspanningsdiagnostiek bij inspannings- gebonden klachten, wordt via de basisverzekering vergoed. Hiervoor is het noodzakelijk dat u een verwijzing van de huisarts heeft.


  Wanneer u zonder verwijzing van de huisarts gebruik maakt van een BLESSURE consult, zullen de kosten van het consult met de eventuele diagnostiek rechtstreeks bij u in rekening gebracht worden. Deze kosten kunnen niet via de aanvullende verzekering ingediend worden.


  Aanvullende verzekering:

  Sportmedische onderzoeken met als doel screening of prestatieverbetering uitgevoerd door de sportarts, worden afhankelijk van de afgesloten verzekering (deels) betaald uit de aanvullende verzekering. Een verwijzing van de huisarts is hiervoor niet nodig.

  Bij Sportgeneeskunde VieCuri werken uitsluitend gecertificeerde sportartsen. Zij stellen een snelle en betrouwbare diagnose en maken een persoonlijk behandelplan.
   

  Vanwege de nauwe samenwerking met VieCuri Medisch Centrum kun je voor specialistische zorg snel bij deskundige orthopedisch chirurgen terecht.

  Ja, u heeft een verwijzing van uw huisarts nodig als u een afspraak maakt voor zowel het blessureconsult als het sportorthopedisch spreekuur.

   

  Wilt  u weten waar u het beste terecht kunt? Bel 0478 522 777. We geven u graag advies.

  Dat is afhankelijk van u leeftijd en de sport die u beoefent. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

  In het BIG-register kunt u zien of je zorgverlener bevoegd is zijn of haar beroep uit te oefenen volgens de kwaliteitseisen die in Nederland gelden.

   

  Krijgt u een behandeling van een sportarts? Dan kunt u in het BIG-register zien of deze zorgverlener bevoegd is om zijn of haar beroep als sportarts uit te oefenen en inderdaad sportarts is.

   

  Sportgeneeskunde VieCuri:

  • leidt basisartsen op tot specialisten in de sportgeneeskunde. Door de strenge opleidingseisen bent u verzekerd van kwalitatief hoogstaande zorg.
  • is gecertificeerd als Topsport Medisch samenwerkingsverband (TMS) bij het SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg). Een keurmerk waar we trots op zijn!
  • is aangesloten bij de Federatie Sport Medische Instellingen (FSMI), het keurmerk voor zorgverzekeraars om voor vergoeding in aanmerking te komen wanneer u aanvullend verzekerd bent.
 • Scroll voor meer informatie

  Binnenkort naar VieCuri?

  Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

   

  Bloedafname

  Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

   

  Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken