Patiënt met mondkapje krijgt ondersteuning met lopen van een fysiotherapeut

Blogs

AED drone
23 januari 2018

Gaan drones in de toekomst levens redden?

Bij een hartstilstand telt iedere minuut. Biedt een AED-drone uitkomst?
Lees verder
22 juni 2017 |    eHealth

Beter geïnformeerd na een SEH-bezoek

Vragen na je bezoek aan de SEH? De app en website SEH Zorg geven antwoord.
Lees verder
website SEH Zorg
13 april 2017

Spoedzorg doen we samen

Als u ‘s nachts plotseling onwel wordt, is acute medische zorg noodzakelijk. Spoedzorg omvat meer dan alleen de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis.
Lees verder
29 december 2016 |    zorg

Elk vuurwerkslachtoffer is er één te veel

Een nationaal feest waarbij jaarlijks honderden gewonden vallen. Dat klinkt vreemd hè? Toch gaat deze vlieger op voor onze jaarwisseling. Een ongemakkelijke waarheid.
Lees verder
8 augustus 2016 |    zorg, kwetsbare oudere

VieCuri screent op ouderenmishandeling

Sinds november 2015 screenen professionals van de Spoedeisende Hulp (SEH) in VieCuri Medisch Centrum op ouderenmishandeling. Ouderenmishandeling komt vaker voor dan veel mensen denken: 1 op de 20 ouderen krijgt ermee te maken. Deze vorm van mishandeling beperkt zich niet alleen tot fysiek geweld, maar betreft veel vaker de gevolgen van ontspoorde mantelzorg of een overbelaste thuissituatie.
Lees verder
11 juni 2016

Ouderen in de spoedzorg: is de rek eruit?

Het aantal ouderen dat een beroep doet op diensten voor spoedzorg (huisartsenpost, spoedeisende hulp en ambulancezorg) neemt de laatste jaren fors toe. Een recente brandbrief van SEH-afdelingen en ambulancevoorzieningen in Noord-Holland en Flevoland over de gevolgen hiervan werd breed uitgemeten in de media. In deze blog reageren wij op de actualiteit. Is het echt zo ernstig gesteld met de vele ouderen in de spoedzorg? En speelt deze problematiek ook in onze regio?
Lees verder
Scroll voor meer informatie