Contact

Locatie Venlo

(077) 320 5414

OK-Lounge

De OK-Lounge is een nieuwe afdeling binnen VieCuri. Hier is alles erop gericht om het verblijf van de patiënt zo ontspannen mogelijk te maken.

Op de OK-Lounge verblijven patiënten die een operatieve ingreep op de operatiekamer ondergaan en dezelfde dag weer naar huis mogen. Naast goede zorg leveren, wil VieCuri ‘het gevoel van patiënt zijn’ zo veel mogelijk beperken en zorgen we voor een huiselijke sfeer.  De OK-Lounge is uitgerust met relax-stoelen in plaats van bedden. Als het nodig is, zijn er wel bedden beschikbaar.

 

Wanneer de patiënt samen met zijn behandelend arts tijdens het bezoek op de polikliniek afspreekt dat er een operatie nodig is, zal de arts met de patiënt bespreken of hij in aanmerking komt voor een dag opname op de OK-Lounge. Het pre operatieve traject verloopt hetzelfde als bij een andere opname; de patiënt ondergaat een pre operatieve screening en heeft een gesprek met de anesthesist. In dit gesprek wordt bepaald of de patiënt geschikt is om op de OK-Lounge opgenomen te worden. Hiervoor moet de gezondheid van de patiënt aan bepaalde eisen voldoen.

 

Opname

De opname begint met een intakegesprek. Daarna wordt de patiënt lopend naar de holding gebracht, de voorbereidingsruimte van het OK-complex. Daar staat een bed klaar, kan de patiënt zich omkleden en wordt hij gereed gemaakt voor de operatie.

 

Na de operatie

Na de operatie wordt de patiënt naar de uitslaapkamer (Recovery) gebracht. De recoveryverpleegkundige bekijkt , in overleg met de anesthesioloog,  wanneer de patiënt voldoende hersteld is om naar de OK-Lounge te gaan.

 

Naar huis

Op de OK-Lounge verblijft de patiënt minimaal twee uur. Zodra hij voldoende hersteld is mag hij weer naar huis. Voordat de patiënt gaat, heeft hij nog een ontslaggesprek met de verpleegkundige. Zij geeft aanvullende informatie en adviezen mee voor thuis.

 

OK-Lounge 

 

Wilt u meer informatie? Bekijk dan onze folder OK-Lounge.

 

 

Scroll voor meer informatie