Gipskamer

Contact

Locatie Venlo

routenummer 73

(077) 320 56 76

 

Locatie Venray

routenummer 9

(0478) 52 25 57

Verband om voet

Behandelingen op de gipskamer

Er zijn verschillende situaties denkbaar waardoor u op de gipskamer terecht kunt komen. Bijvoorbeeld omdat u uw pols gebroken heeft en u wordt voor behandeling naar het ziekenhuis doorgestuurd.


In de meeste gevallen komt u dan eerst op de spoedeisende hulp (SEH) terecht. Als het nodig is, worden röntgenfoto's en een behandelplan gemaakt. Indien nodig gipst de gipsverbandmeester het bot met de breuk met een gipsspalk.


Als vervolg op een eerste behandeling komt u vaak nog een keer terug op de gipskamer om bijvoorbeeld de gipsspalk te laten vervangen door gesloten gips. U krijgt dan via de polikliniek van de behandelend specialist een afspraak op de gipskamer.
Als het bot genezen is wordt de behandeling op de gipskamer afgesloten met het verwijderen van het gips.
 

Overigens verzorgt de gipskamer niet alleen gipsspalken bij botbreuken. In de gipskamer vinden ook andere ingewikkelde behandelingen plaats.

 

  • Bij rugaandoeningen worden 'vaste' of afneembare kunststof corsetten gipskamer-behandeling-beengemaakt. Aandoeningen of letsel aan pezen of banden worden vaak behandeld met vaste of beweegbare kunststofspalken.
  • Tapebehandelingen en aanleggen van bandages is ook het werk van de gipsverbandmeester. dat gebeurt met name bij letsel aan enkelbanden, breuk van het sleutelbeen of ribben en banden van duim, vingers of pols.
  • Bij vervolgbehandelingen na breuken, werkt de gipsverbandmeester ook met zelfgemaakte braces die het gebroken bot op de plaats houden en ondersteunen.
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken