Gipskamer

Contact

Locatie Venlo

routenummer 73

(077) 320 56 76

 

Locatie Venray

routenummer 9

(0478) 52 25 57

Verband om voet

Behandelingen op de gipskamer

Er zijn verschillende situaties denkbaar waardoor u op de gipskamer terecht kunt komen. Bijvoorbeeld omdat u uw pols gebroken heeft en u wordt voor behandeling naar het ziekenhuis doorgestuurd.


In de meeste gevallen komt u dan eerst op de spoedeisende hulp (SEH) terecht. Als het nodig is, worden röntgenfoto's en een behandelplan gemaakt. Indien nodig gipst de gipsverbandmeester het bot met de breuk met een gipsspalk.


Als vervolg op een eerste behandeling komt u vaak nog een keer terug op de gipskamer om bijvoorbeeld de gipsspalk te laten vervangen door gesloten gips. U krijgt dan via de polikliniek van de behandelend specialist een afspraak op de gipskamer.
Als het bot genezen is wordt de behandeling op de gipskamer afgesloten met het verwijderen van het gips.
 

Overigens verzorgt de gipskamer niet alleen gipsspalken bij botbreuken. In de gipskamer vinden ook andere ingewikkelde behandelingen plaats.

 

 • Bij rugaandoeningen worden 'vaste' of afneembare kunststof corsetten gipskamer-behandeling-beengemaakt. Aandoeningen of letsel aan pezen of banden worden vaak behandeld met vaste of beweegbare kunststofspalken.
 • Tapebehandelingen en aanleggen van bandages is ook het werk van de gipsverbandmeester. dat gebeurt met name bij letsel aan enkelbanden, breuk van het sleutelbeen of ribben en banden van duim, vingers of pols.
 • Bij vervolgbehandelingen na breuken, werkt de gipsverbandmeester ook met zelfgemaakte braces die het gebroken bot op de plaats houden en ondersteunen.
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
 • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
 • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
 • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
 • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
 • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer