Patiënt in wachtruimte

Activiteiten in VieCuri op Wereld Diabetes Dag dinsdag 14 november

Datum: 2 november 2023

VieCuri organiseert op dinsdag 14 november diverse activiteiten om stil te staan bij de Wereld Diabetes Dag. Er staan diverse kraampjes in de centrale hal van VieCuri Venlo. Er wordt informatie gegeven over voeding, bewegen en diabetes. Ook kun je je bloedsuiker laten controleren. Verder is er een wandeling van 2km en van 5 km uitgezet voor ieder die wil.

 

Diabetes is een chronische ziekte. Bij diabetes zit er te veel suiker in het bloed. Het lichaam kan de bloedsuiker niet op peil houden. Iedereen kan diabetes krijgen. Diabetes type 1 en 2 zijn de meest bekende typen. Diabetes type 1 kun je niet voorkomen. Dat geldt soms ook voor diabetes type 2, bijvoorbeeld als het veel in je familie voorkomt. Maar in veel gevallen kan je de kans op diabetes type 2 wel verkleinen. Dit doe je door gezond te leven. Hoe pak je dat aan?

 

-          Eet gezond

-          Beweeg voldoende

-          Vermijd ander ongezond gedrag: Probeer stress te voorkomen, rook niet, zorg dat je genoeg slaapt, drink geen of zo min mogelijk alcohol.

 

Programma

  • 12.00-16.00 uur: Start wandeling van 2km of 5 km (16.00 uur start de laatste wandeling). Geïnteresseerden kunnen zich verzamelen op parkeerplaats E aan de achterzijde van VieCuri (tussen de fietsenstalling en het ziekenhuis in).
  • 13.00-17.00 uur: informatiemarkt in de centrale hal.  Er wordt informatie gegeven over voeding, bewegen en diabetes. En wie wil, kan zijn bloedsuiker laten controleren.

 

Aanmelden

Wandelt u mee? Meld u uiterlijk aan op 10 november 2023. Neemt u begeleiding mee, geef dan aan met hoeveel personen dat u komt. Wilt u alleen de informatiemarkt bezoeken en niet mee wandelen? Dit kan ook, dan hoeft u zich niet aan te melden.

 

Klik op onderstaande roze button om u aan te melden.

 

Aanmelden

 

Scroll voor meer informatie