Patiënt in wachtruimte

VieCuri Patiëntenpanel: ‘Patiënten zijn onze beste adviseurs’

Datum: 10 december 2019

In deze nieuwe rubriek belichten we de vragen aan het Patiëntenpanel van VieCuri. Deze eerste keer vertellen we meer over dit bijzondere panel, waarvoor we nog enthousiaste deelnemers zoeken!


Leren van patiënten en bezoekers is voor VieCuri heel waardevol. Niet alleen met patiëntenonderzoeken, maar ook met korte vragenlijsten op de poliklinieken kunnen patiënten hun ervaringen delen. Met de komst van het Patiëntenpanel wil VieCuri een grote groep mensen zesmaal per jaar vragen stellen over onderwerpen rondom de zorg en dienstverlening van het ziekenhuis.


Wie zich voor het panel opgeeft, krijgt maximaal zes keer per jaar een vragenlijst per mail gestuurd. Zit er eens een onderwerp bij waar u geen affiniteit of ervaring mee heeft, dan mag u deze vragenlijst laten passeren. Ward Verkuylen, Manager Marketing, Communicatie en Verkoop, licht toe: “De vragenlijst gaat iedere keer over een ander thema. De antwoorden van onze patiënten helpen ons om verbeteringen door te voeren.” Het Patiëntenpanel telt momenteel 260 leden. “We streven naar minimaal 500 deelnemers, maar er kunnen wel 1.000 mensen meedoen! Patiënten zijn onze beste adviseurs. Je denkt niet alleen mee, maar je doet ook echt mee.”

 

Drijfveer
Verkuylen benadrukt dat er echt iets gebeurt met de verzamelde reacties. “Door mee te doen help je anderen. En jezelf, want je maakt gebruik van verbeteringen die je zelf in gang hebt gezet!” Anderen helpen met haar ervaringen, dat is precies de drijfveer van panellid Margriet Scheeres (68) uit Venlo. “Ik ben de laatste jaren veel in VieCuri geweest, als patiënt en bezoeker. Ik heb heel goede ervaringen gehad in het ziekenhuis, maar ook wel eens een minder prettige. Mijn feedback kan voor andere mensen een hulp zijn, dat vind ik fijn.”


Deelnemen aan het Patiëntenpanel?
Voorzitter van de Cliëntenraad van VieCuri, Huub Selen, roept bezoekers, mantelzorgers en patiënten van VieCuri op zich aan te melden. “Als veel mensen meedoen aan het Patiëntenpanel weten we beter wat er leeft onder onze achterban. Je kunt zelf veel invloed uitoefenen op besluiten die genomen gaan worden. Wie meedoet, is direct betrokken bij de beleidsvorming van VieCuri.”

 

Meld u hier aan voor het Patiëntenpanel

Mevrouw bezoekt de website van het Patiëntenpanel op haar tablet
Scroll voor meer informatie