Het brein

A. (Ad) Koster

internist-hematoloog

Specialismen/afdelingen

BIG-nummer

49035741801

 

Aandachtsgebieden

Alle internisten behandelen algemeen internistische ziekten. Daarnaast is mijn aandachtsgebied de hematologie. Dit is de diagnostiek en behandeling van kwaadaardige en goedaardige aandoeningen van het bloed, de lymfklieren en de bloedvormende organen, vooral het beenmerg. U kunt hierbij denken aan verschillende vormen van leukemie, lymfklierkanker of bijvoorbeeld de ziekte van Kahler. Maar ook aan goedaardige aandoeningen zoals bijvoorbeeld, trombose,  stollingsziekten en bepaalde auto-immuunziekten.

 

Opleiding

Opleiding tot internist-hematoloog in het Groot Ziekengasthuis in Den Bosch en het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen

 

Specialist sinds

2000 

 

In VieCuri sinds

2005 

 

Werkzaam op locaties

Venlo en Venray

 

Talen

Nederlands en Engels, (Duits verstaan, niet spreken)

 

Andere activiteiten

Lid Forum Visitatorum van de Nederlandse Internisten Vereniging. Hiervoor verricht ik kwaliteitsvisitaties in andere ziekenhuizen.

 

Biografie

De snelle ontwikkelingen in de kennis van hematologische ziekten en behandelmogelijkheden voor patiënten met deze aandoeningen maken voor mij dit vakgebied bijzonder boeiend. Ik hecht er veel waarde aan om patiënten de meest optimale behandeling aan te bieden. Hiervoor is zorgvuldig teamoverleg en soms samenwerking met andere centra nodig, maar vooral overleg met de patiënt zelf om tot een behandeling te komen die zo goed mogelijk bij die persoon past. Behalve voor de zorg voor patiënten, ben ik ook betrokken bij de opleiding van artsen en specialisten, hetgeen ik erg leuk en belangrijk vind.

A. Koster
(077) 320 65 63 Secretariaat Oncologie
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer