Oncologie

Contact

Locatie Venlo

routenummer 71

(077) 320 55 55

Locatie Venlo

routenummer 91

(077) 320 55 55

Oncologiecentrum

Oncologie

Wat is oncologie?

Oncologie richt zich op de zorg voor mensen met kanker. Kanker is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende ziekten. Al deze verschillende soorten kanker hebben één gemeenschappelijk kenmerk: een ongeremde deling van lichaamscellen.


Lees meer over het ontstaan van goedaardige en kwaadaardige tumoren.

 

Informatie op internet

Op vele websites vindt u uitgebreide informatie over kanker. Wij hebben voor u een aantal websites geselecteerd die we u aanbevelen. Deze vindt u onderaan de pagina.

  

Oncologie in VieCuri

Patiënten kunnen in VieCuri terecht voor praktisch alle behandelingen en onderzoeken op het gebied van kanker. VieCuri beschikt over een Oncologiecentrum. Hierin zijn alle disciplines betrokken bij de zorg voor kanker en vindt intensieve samenwerking plaats.

 

VieCuri biedt oncologische zorg van een zeer hoge kwaliteit. Daarbij vinden wij persoonlijke aandacht net zo belangrijk als een professionele behandeling.

 

OncoZON netwerk

VieCuri Medisch Centrum is onderdeel van het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZON). OncoZON is een samenwerkingsverband van negen ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. Een professioneel netwerk van instellingen die de handen ineen hebben geslagen om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden. Uniek is dat alle instellingen hebben vastgelegd dezelfde procedures en werkwijzen te volgen. Zo weet de patiënt dat hij exact dezelfde topzorg krijgt in iedere instelling van het netwerk, dus dat hij bij OncoZON overal in goede handen is.

Lees meer over het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland.

  

Wachttijden

In VieCuri doen we er alles aan om er voor te zorgen de patiënten met verdenking van oncologische klachten zo snel mogelijk terecht kunnen. Dat zij op hele korte termijn terecht kunnen voor hun eerste onderzoeken en zo snel mogelijk ook hun uitslag ontvangen. Voor verschillende tumorsoorten hebben we er voor gezorgd dat indien er meerdere onderzoeken nodig zijn, deze allemaal in een dag kunnen plaatsvinden.

Bekijk het overzicht wachttijden.

 

Kankerregistratie

De Nederlandse Kankerregistratie (NKR) registreert gegevens van alle patiënten met kanker in Nederland. De zorg in Nederland voor patiënten met kanker kan namelijk altijd beter. Maar daarvoor is inzicht nodig: hoe vaak komt kanker voor, bij welke mensen, wat is de behandeling en de prognose? De NKR geeft dat inzicht.

Lees meer over  kankerregistratie in de folder van het NKR

of op de website van het IKNL.

 

Lotgenotencontact borstkanker

Wie borstkanker heeft, maakt een heftige periode in haar leven door. Met veel vragen, angsten en onzekerheden. Drie borstkankerpatiënten van VieCuri namen daarom het initiatief voor een speciaal spreekuur in het Toon Hermans Huis in Venlo: AmyVie.

  

Blog

Vrijwel geen enkele ziekte is zo vaak in het nieuws als kanker. Specialisten, andere zorgverleners en zelfs patiënten van VieCuri willen door middel van een blog een bijdrage leveren aan de publieke opinie door te reageren op actuele artikelen en onderzoeken in de media over kanker. Lees de blogs onderaan de pagina. Daarnaast kunt u blogs van zorgverleners uit andere ziekenhuizen lezen op Kanker.nl.

Keurmerken
logo keurmerk JCI Logo Keurmerk Groene Vinkje logo roze lintje 2018

Specialisten

Bekijk alle specialisten
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Let op: werkzaamheden hoofdingang VieCuri Venlo

  • Van vrijdag 22 oktober t/m vrijdag 29 oktober is de hoofdingang van VieCuri Venlo aan de Tegelseweg gesloten in verband met werkzaamheden
  • U kunt gebruikmaken van de ingang aan de Maas-zijde (bij de parkeerautomaten), de M-ingang of de ingang bij de K-toren (ingang dialyse)

Meer weten over de werkzaamheden? Lees hier het volledige nieuwsbericht: 

 

Lees meer

 

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Draag een mondneusmasker wanneer de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd (bijv. in een volle wachtkamer)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer