Oncologie

Contact

Locatie Venlo

routenummer 71

(077) 320 55 55

Locatie Venlo

routenummer 91

(077) 320 55 55

Oncologiecentrum

Oncologie

Wat is oncologie?

Oncologie richt zich op de zorg voor mensen met kanker. Kanker is een verzamelnaam voor meer dan honderd verschillende ziekten. Al deze verschillende soorten kanker hebben één gemeenschappelijk kenmerk: een ongeremde deling van lichaamscellen.


Lees meer over het onstaan van goedaardige en kwaadaardige tumoren.

 

Informatie op internet

Op vele websites vindt u uitgebreide informatie over kanker. Wij hebben voor u een aantal websites geselecteerd die we u aanbevelen. Deze vindt u onderaan de pagina.

  

Oncologie in VieCuri

Patiënten kunnen in VieCuri terecht voor praktisch alle behandelingen en onderzoeken op het gebied van kanker. VieCuri beschikt over een Oncologiecentrum. Hierin zijn alle disciplines betrokken bij de zorg voor kanker en vindt intensieve samenwerking plaats.

 

VieCuri biedt oncologische zorg van een zeer hoge kwaliteit. Daarbij vinden wij persoonlijke aandacht net zo belangrijk als een professionele behandeling

  

Wachttijden

In VieCuri doen we er alles aan om er voor te zorgen de patiënten met verdenking van oncologische klachten zo snel mogelijk terecht kunnen. Dat zij op hele korte termijn terecht kunnen voor hun eerste onderzoeken en zo snel mogelijk ook hun uitslag ontvangen. Voor verschillende tumorsoorten hebben we er voor gezorgd dat indien er meerdere onderzoeken nodig zijn, deze allemaal in een dag kunnen plaatsvinden.

Bekijk het overzicht wachttijden.

  

Lotgenotencontact borstkanker

Wie borstkanker heeft, maakt een heftige periode in haar leven door. Met veel vragen, angsten en onzekerheden. Drie borstkankerpatiënten van VieCuri namen daarom het initiatief voor een speciaal spreekuur in het Toon Hermans Huis in Venlo: AmyVie.

  

Blog

Vrijwel geen enkele ziekte is zo vaak in het nieuws als kanker. Specialisten, andere zorgverleners en zelfs patiënten van VieCuri willen door middel van een blog een bijdrage leveren aan de publieke opinie door te reageren op actuele artikelen en onderzoeken in de media over kanker. Lees de blogs onderaan de pagina. Daarnaast kunt u blogs van zorgverleners uit andere ziekenhuizen lezen op Kanker.nl.

Keurmerken
logo keurmerk JCI Logo Keurmerk Groene Vinkje Logo Keurmerk Borstkankerzorg 2015

Specialisten

Bekijk alle specialisten
Scroll voor meer informatie