Patiënt in wachtruimte

Nieuwe patiëntvertegenwoordigers voor oncologie

Datum: 11 oktober 2022

VieCuri Medisch Centrum heeft patiëntenparticipatie hoog in het vaandel staan. We willen onze zorg continu verbeteren mét de patiënt. Dit gebeurt op verschillende manieren, zoals de inzet van enquêtes en het bevorderen van ‘Samen Beslissen’ in de spreekkamer.

 

Patiëntenparticipatie binnen oncologie

Binnen de oncologische zorg werken we sinds 2014 nauw samen met  patiëntvertegenwoordigers. Dit zijn (ex-)patiënten die een bijdrage willen leveren om de zorg te verbeteren voor (toekomstige) oncologie patiënten. De patiëntvertegenwoordigers geven advies in de Oncologie beleidscommissie en de tumorwerkgroepen. Zij denken écht met ons mee, bijvoorbeeld over zaken als foldermateriaal, de inrichting van het oncologiecentrum en de nieuwe oncologie website die op dit moment in ontwikkeling is. Wij zijn blij om weer op volle sterkte te zijn met 2 bestaande en maar liefst 4 nieuwe patiëntvertegenwoordigers. Wij heten onze nieuwe patiëntvertegenwoordigers van harte welkom in ons oncologieteam en kunnen niet wachten om samen de zorg te verbeteren!

 

Oncologie is binnen VieCuri koploper op het gebied van patiëntenparticipatie. Ook is VieCuri een van de weinige ziekenhuizen binnen het OncoZON netwerk dat hierin actief is. OncoZON is een oncologie netwerk van negen ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland, om in deze regio de best mogelijke zorg op het gebied van kanker te bieden.

 

Op de foto ziet u onze patiëntvertegenwoordigers voor oncologie (één persoon ontbreekt op de foto).

Patiëntvertegenwoordigers voor oncologie samen op de foto
Scroll voor meer informatie