Patiënt in wachtruimte

Deze week zetten we het Geboortecentrum in blauw en roze licht

Datum: 9 oktober 2022

Van 9 t/m 15 oktober is het de Baby Loss Awareness Week. Een week waarin jaarlijks wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor miskramen en babysterfte. Het is een week waarin ouders, familieleden, vrienden en andere nabestaanden het korte bestaan van deze baby’s herdenken. Er wordt ruimte gecreëerd om te kunnen delen wat je als ouder voelt en om je gesteund te voelen.

 

De week is ook een gelegenheid om mensen bewust te maken van de gevolgen van zwangerschaps- en babyverlies, van het belang van rouwverwerking in het verdere verloop van het rouwproces en van het essentiële werk dat nodig is om de zwangerschapsuitkomsten te verbeteren en het leven van baby’s te redden.

 

Op vrijdag 15 oktober, de laatste dag van de Baby Loss Awareness Week, branden ouders en naasten wereldwijd om 19.00 uur –plaatselijke tijd- een kaarsje, een golf van licht en liefde voor de kleintjes die we moeten missen. Voor wie ga jij een kaarsje branden?

 

Het Geboortecentrum Noord-Limburg staat hier graag bij stil. In het teken van deze week verlicht het Geboortecentrum deze week elke avond het gebouw met roze en blauwe lichten om de verloren kleintjes te herdenken.

 

Ook in ons Stiltecentrum denken we aan deze kindjes. Daar staat het “kindermonument”, wat symbolisch de omarming van de ouders uitdraagt. Hier is (altijd) de mogelijkheid om een kaarsje te branden of wellicht speciaal voor deze week een bloem neer te leggen. Donderdagmiddag 13 oktober is één van onze spiritueel zorgverleners hier aanwezig voor een gesprek met ouders, vrienden en/of familie die hier behoefte aan hebben.

 

Wil je meer weten over de Baby Loss Awareness Week? Lees dan verder op de internationale website.

Roze en blauwe lichten om het geboortecentrum
Scroll voor meer informatie