Patiënt in wachtruimte

Twee VieCuri-medewerkers uitgeroepen tot Clinicus van het Jaar 2020-2021

Datum: 23 februari 2022

Op 21 februari zijn Joop Konsten (maag- en darmchirurg) en Ella Cauffman (arts-assistent) Chirurgie) verkozen tot Clinicus van het Jaar 2020-2021 in het cluster ‘Snijdend’.

Welke specialisten en arts-assistenten begeleiden Maastrichtse coassistenten het beste? Die vraag wordt ieder jaar beantwoord tijdens de Clinicus van het Jaar-verkiezing, georganiseerd door MSV Pulse (medische studievereniging Maastricht). Tijdens deze verkiezing nomineren coassistenten een arts-assistent en een specialist waarvan zij vinden dat hij of zij meer dan alleen goede begeleiding en onderwijs biedt tijdens het coschap. Per coschap zijn er drie specialisten en drie arts-assistenten geselecteerd waarop de coassistenten hun stem konden uitbrengen. 

In het cluster 'Snijdend' zijn de winnaars:

  • Specialist Snijdend – Joop Konsten (Gastro-intestinaal Chirurg)
  • Arts-assistent Snijdend – Ella Cauffman (AIOS Chirurgie)

 

Joop Konsten: 'Ik ben erg vereerd met tweemaal deze waardering! In goede tijden, maar ook tijdens de coronapandemie, hebben we het onderwijs voor studenten Geneeskunde van de Universiteit Maastricht op heel goed niveau kunnen houden. Bedankt allemaal!'

 

Ella Cauffman: 'Naast het leveren van goede patiëntenzorg, vind ik het belangrijk dat we als zorgprofessionals ook goed voor elkaar zorgen. Het feit dat ik zelf niet lang geleden nog co-assistent was, maakt dat het als een extra eer aanvoelt om deze prijs te ontvangen. Bedankt aan alle co-assistenten voor de stemmen!'


Vijf nominaties

Bijzonder was dat ook Anne Daniels (AIOS Chirurgie) genomineerd was in cluster 'Snijdend'. Ook in de andere clusters was VieCuri goed vertegenwoordigd. In cluster 'Beschouwend' was Antoaneta Comarniceanu (Reumatoloog) genomineerd. En in cluster 'Moeder & Kind' was dat Ghislaine Dekeunink (AIOS Gynaecologie).

 

Deze prijs én nominaties zijn een ontzettend mooie waardering. Wij zijn trots op Joop, Ella, Anne, Antoaneta en Ghislaine!


Op deze foto ziet u Chirurg Joop Konsten en AIOS Chirurgie Ella Cauffman.

Op deze foto ziet u arts-assistent Chirugie Ella Cauffman en Chirurg Joop Konsten. 

 

Op deze foto zie je Ella Cauffman (links) en Joop Konsten (rechts).

Op deze foto ziet u chirurg Joop Konsten en AIOS Chirurgie Ella Cauffman
Scroll voor meer informatie