Patiënt in wachtruimte

'Bij VieCuri help ik juist anderen om te schitteren'

Datum: 4 september 2021

Marjolein (30) woont in Belfeld en werkt als adviseur Learning & Development bij VieCuri. Het is een echte functie ‘achter de schermen’. Maar deze zomer staat Marjolein volop in de schijnwerpers en heeft ze een hoofdrol in de Passiespelen als Maria Magdalena. Een contrast, hoe is dat voor haar?

 

“Dit is de derde keer dat ik meedoe aan de Passiespelen in Tegelen en de eerste keer dat ik zo’n grote rol heb. Ik was blij verrast dat ik deze rol mocht spelen. Hoewel ik er uiteraard vol voor ging tijdens de audities, had ik het gevoel ‘maar wat te doen.’ Ik heb nooit acteerlessen gehad. Wel heb ik al vroeg geleerd mij creatief te uiten; op de vrije school is dat heel normaal. Dat heeft me denk ik erg geholpen.

 

Bij VieCuri help ik juist anderen om te schitteren. Ik werk er sinds augustus 2020 en ondersteun medewerkers onder meer met het begeleiden van studenten verpleegkunde. Ik heb o.a. te maken met teamleiders, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, artsen en diëtisten. Samen met mijn collega’s leer ik hen hoe je stagiaires goed kunt coachen. Ik vind het mooi om te horen dat een medewerker met een betere basis teruggaat naar de werkvloer, dat ik ze verschillende manieren kan aanreiken hoe gesprekken te voeren etc. Een stagiair begeleiden is niet altijd even gemakkelijk. Wat laat je over aan de student en wat doe je zelf, hoe breng je je kennis het beste over, hoe ga je met luie studenten om etc. Dit jaar ontvangen we ongeveer 265 studenten verpleegkunde. De ambitie is om te groeien naar zo’n 500 studenten per jaar. Dat heeft de zorgsector, met krapte op de arbeidsmarkt, ook wel nodig.

 

Jaren geleden, toen ik onderwijskunde studeerde, had ik een bijbaantje in het magazijn van VieCuri. Ook ben ik even brancardier geweest. Toen greep de dynamiek van het ziekenhuis me al. Het lijkt wel eens op een mierenhoop. Er werken veel mensen en toch heeft ieder een eigen taak, is er goede samenwerking en loopt het gesmeerd. Dat zag ik ook duidelijk terug bij de aanpak van het hoogwater.

 

Privé heb ik een druk jaar achter de rug: Mijn man Frank en ik hebben onlangs ons eerste kindje gekregen, toen kwamen de uitvoeringen van de Passiespelen en er is natuurlijk mijn werk bij VieCuri. Daarnaast ben ik ook nog bij de Passiespelen achter de schermen bezig geweest. Zo heb ik de voorbereidende reis naar Jeruzalem mee georganiseerd. En ik was betrokken bij een scholenproject over de Passiespelen. Dat het bijna voorbij is, betekent dat ik meer aandacht kan geven aan mijn gezin. Maar natuurlijk is het dubbel en vind ik het enorm jammer als de Passiespelen voorbij zijn, ik heb er enorm van genoten!

 

Marjolein tijdens de Passiespelen

 

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Draag een mondneusmasker wanneer de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd (bijv. in een volle wachtkamer)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer