Patiënt in wachtruimte

VieCuri RegioPoli Panningen verhuist per 1 oktober

Datum: 3 september 2021

De RegioPoli van VieCuri in Panningen gaat op vrijdag 1 oktober verhuizen. Het merendeel van de dienstverlening gaat naar Pantaleon Medisch Centrum, eveneens in Panningen gevestigd. De bloedafname verhuist naar het pand tegenover Pantaleon, dat de nieuwe naam PanSana, Centrum voor Zorg & Welzijn krijgt.

 

Vanwege de verhuizing is de RegioPoli op woensdag 29 en donderdag 30 september gesloten. Op vrijdag 1 oktober start de dienstverlening op beide nieuwe locaties.

 

Wat komt er in Pantaleon?

De dienstverlening die in de huidige RegioPoli plaatsvindt, gaat nagenoeg in zijn geheel over naar Pantaleon. Denk dan aan radiologie (röntgenfoto’s), bloedafname nadat de patiënt bij de dokter is geweest, spreekuren van diverse specialismen, ECG (hartfilmpje) etc. Nieuw is dat er ook een echoapparaat komt. Hiermee kunnen alle soorten echo’s (behalve gynaecologie) worden gemaakt, bijvoorbeeld een echo van het hart. Ook het aantal spreekuren en specialismen wordt uitgebreid. Pantaleon is gelegen aan de Steenbakkersstraat 6.

 

Wat komt er in PanSana?

In het pand tegenover Pantaleon (John F. Kennedylaan 8), waar voorheen Pansign was gevestigd, kunt u terecht voor bloed prikken. Op termijn wordt dit bloed prikken op afspraak. Het belangrijkste voordeel van prikken op afspraak is dat de wachttijd voor patiënten wordt verkort.

 

Over PanSana

Het pand tegenover Pantaleon heeft de titel PanSana gekregen. Deze naam is gebaseerd op twee woorden, namelijk Pan en Sana. Pan verwijst naar Panningen én naar het Grieks mythologische woord ‘alles’. Sana is Latijns voor ‘Gezond’. Ofwel: ‘alles gezond’.

In de locatie zijn meerdere organisaties gevestigd die zich bezighouden met gezondheid: AmbulanceZorg Limburg-Noord, Podotherapie Hermanns, Logopediepraktijk van A tot Z en Huidtherapie voor Noord-Limburg. Er is overleg om op korte termijn nog meer organisaties zich te laten vestigen in PanSana.

 

Combinatie van zorg

De verhuizing van de RegioPoli naar Pantaleon betekent dat de patiënt er terecht kan voor een combinatie van onder andere ziekenhuiszorg, huisartsenzorg, apotheek, tandarts en andere zorgprofessionals. Alles onder één dak heeft veel praktische voordelen voor de patiënt. Het komt de kwaliteit van de zorg ten goede, onder andere door de nog kortere lijnen en kennisuitwisseling tussen de diverse zorgaanbieders.

 

Openingstijden

Pantaleon is op werkdagen geopend van 08.00 – 12.00 uur en van 12.45 - 17.00 uur. 
PanSana is op werkdagen geopend van 7.30 – 12.00 uur en van 13.00 – 17.00 uur.

 

Gebouw Pantaleon Panningen

Pantaleon

 

Gebouw PanSana Panningen

PanSana

 

Op deze foto ziet u een vooraanzicht van het gebouw Pantaleon
Scroll voor meer informatie