Patiënt in wachtruimte

Snel hersteld na dikkedarmkanker, mede dankzij continue pijnstilkatheter

Datum: 18 mei 2021

Na ruim twee maanden is Otto Groen (79) uit Grubbenvorst zo goed als hersteld van zijn operaties aan de dikke darm. De tumor is met succes verwijderd, hij is helemaal ‘schoon’. In zijn snelle herstel speelt de door VieCuri ontwikkelde pijnstilkatheter een belangrijke rol. Hij heeft daardoor nauwelijks pijn ervaren en was na één dag alweer mobiel.

 

‘Ik zag vooraf op tegen de narcose en de eventuele gevolgen daarvan, maar dokter Vogelaar stelde me gerust; met een nieuwe vorm van plaatselijke pijnstilling is er weinig kans op bijwerkingen. Hij vertelde ook dat ze meteen na de ingreep een slangetje in de wond plaatsen dat naar mijn buik loopt en, gedurende maximaal drie dagen, verbonden wordt aan een pompje met een pijnstillend middel. Geen morfine, dat geeft allerlei bijwerkingen, maar een soort verdoving zoals je bij de tandarts krijgt. Het gaat hier om een innovatie die door dokter Vogelaar zelf is ontwikkeld en inmiddels ook elders wordt ingezet. Als technicus spreekt me dat uiteraard aan. Ik kwam redelijk monter bij uit de narcose. En hoewel het best een pittige ingreep is, kom je door die nieuwe manier van pijnstilling, waarbij je nauwelijks pijn voelt, snel weer in beweging. De dag erna liep ik alweer. Na drie dagen was ik zo goed hersteld dat ik naar huis mocht. Even het slangetje eruit halen, pompje loskoppelen, paar tabletjes mee voor als ik toch nog wat pijn zou ervaren, en weg was ik. Die pillen heb ik trouwens niet gebruikt, de paracetamol volstond. Thuis werk je dan rustig verder aan je herstel.’

 

Lees hier het volledige artikel.

 

Stem op VieCuri voor de Zinnige Zorg Award

Zorgverzekeraar VGZ is zo enthousiast over de continue pijnstilkatheter dat ze de innovatie hebben genomineerd voor de Zinnige Zorg Award. Tot 30 mei kunt u hier op stemmen. Kunnen we ook op uw stem rekenen?

 

Stem op continue pijnstilling na darmoperatie van dokter Jeroen Vogelaar

 

Meneer Groen schenkt koffie in

Foto: PCL Photography

Meneer Groen schenkt koffie in
Scroll voor meer informatie