Patiënt in wachtruimte

Wijziging ten aanzien van poliafspraken en geplande operaties i.v.m. corona

Datum: 16 maart 2020

Poliafspraken

VieCuri verwacht de komende tijd een toestroom aan Corona- en Corona-verdachte patiënten. Net als andere ziekenhuizen in Limburg wordt het voor VieCuri een flinke uitdaging om deze mensen goede zorg te bieden. Daarvoor zetten we alles op alles. Wij hebben onze zorgmedewerkers hard nodig voor de meest zieke patiënten; dat is op de SpoedEisende Hulp SEH, Intensive Care en de verpleegafdelingen.


Dit kan ook voor u gevolgen hebben:

  • Heeft u binnenkort een afspraak op de polikliniek waarbij geen lichamelijk onderzoek vereist is? Dan zetten we deze waar mogelijk om naar een telefonische afspraak.
  • Heeft u binnenkort een afspraak op de polikliniek waarbij wel lichamelijk onderzoek vereist is? Dan wordt deze afspraak zo mogelijk uitgesteld.
  • Niet-urgente/niet-spoedeisende nieuwe poli-afspraken worden uitgesteld

 

Als uw afspraak niet doorgaat of omgezet wordt naar een telefonische afspraak, dan wordt u hiervan telefonisch op de hoogte gebracht. U hoeft ons niet te bellen, wij nemen contact met u op.


Geplande operaties

De ontwikkelingen rondom het Coronavirus volgen elkaar snel op en dat heeft ook gevolgen voor het OK-programma van VieCuri. Besloten is om voorlopig alle geplande en vermijdbare operaties af te zeggen. Wanneer we een behandeling of operatie moeten afzeggen, begrijpen we dat dit grote gevolgen kan hebben voor u persoonlijk. Wij zeggen de operaties af om voldoende capaciteit vrij te houden voor patiënten die we in isolatie moeten verplegen. Patiënten voor wie dit geldt, krijgen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk de dag voor de operatie persoonlijk bericht.

Operatiekamer
Scroll voor meer informatie