Patiënt in wachtruimte

Ook in 2021 toegang tot goede ziekenhuiszorg bij VieCuri

Datum: 1 december 2020

Patiënten moeten ook volgend jaar kunnen rekenen op toegang tot goede ziekenhuiszorg. Dat is waar VieCuri zich in samenwerking met zorgverzekeraars voor inzet. VieCuri wil alle huidige contracten met zorgverzekeraars volgend jaar voortzetten, zodat u ook in 2021 zoveel mogelijk in uw vertrouwde ziekenhuis terecht kunt.

Brancheverenigingen Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) zijn in constructief overleg om gezamenlijke afspraken te maken over de ziekenhuiszorg in 2021. Omdat dat overleg nog niet is afgerond, kan VieCuri nu nog niet in alle gevallen aangeven welke afspraken er gelden per zorgverzekeraar. De inzet van ZN, NFU en NVZ is om de landelijke gesprekken op korte termijn te kunnen afronden. Zo snel mogelijk daarna is informatie beschikbaar over de precieze afspraken die gelden voor ziekenhuis VieCuri.

Zorgadvies en zorgbemiddeling

Als u wilt weten hoe en waar u terecht kunt voor zorg, kunt u voor zorgadvies en/of zorgbemiddeling contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft gespecialiseerde teams die helpen bij het vinden van een passende zorgverlener. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op mijnzorgverzekeraar.nl. U kunt erop rekenen dat VieCuri er alles aan doet om u de zorg te bieden die u nodig heeft. Zorg nodig of heeft u gezondheidsklachten? We adviseren u niet te wachten en contact op te nemen met uw huisarts.

 

Budgetpolissen Zilveren Kruis

Belangrijk om te weten is dat net zoals in 2020 er voor de BasisBudget-polissen van Zilveren Kruis in 2021 géén contract met VieCuri is afgesloten. U betaalt in dit geval een (groot) gedeelte van de planbare zorg zelf, met uitzondering van spoedzorg. Voor spoedzorg kunt u met een BasisBudget-polis van Zilveren Kruis gewoon bij VieCuri terecht. Vraag altijd bij uw zorgverzekeraar of de betreffende behandeling in VieCuri wordt vergoed.

Zilveren Kruis heeft de volgende BasisBudget-polissen:

 

  • ZieZo Selectief Polis
  • Zilveren Kruis Basis Budget
  • Pro Life Principe Polis Budget
Logo's zorgverzekeraars
Scroll voor meer informatie