Patiënt in wachtruimte

SCAS certificaat behaald als erkenning voor kwaliteit Sportgeneeskunde

Datum: 17 januari 2019

Sportgeneeskunde heeft onlangs een verlenging behaald van het SCAS certificaat voor vijf jaar. Dit is een erkenning van de vakbekwaamheid en het niveau van VieCuri.

 

Sporten is goed voor de gezondheid, maar ondeskundige sportbegeleiding kan een averechts effect hebben. Daarom is het voor de sporter belangrijk om te weten dat de behandelaar deskundig is en voldoet aan de eisen in de sportgezondheidszorg. 

 

De Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg (SCAS) is opgericht om onpartijdig de vakbekwaamheid en kwaliteit vast te stellen van personen die zich richten op sportbegeleiding en behandeling van sportblessures. De certificering gebeurt middels een uitgebreid onderzoek door een onafhankelijke auditor.

 

VieCuri Sportgeneeskunde

Sportgeneeskunde VieCuri is hét centrum voor sportmedisch advies in Noord- en Midden-Limburg. Dit is niet alleen geneeskunde voor sporters, het is steeds meer gericht op problemen van de bewegende mens. Zowel oud als jong en zowel sportief en gezond als chronisch ziek. We werken met ervaren en deskundige sportartsen, -fysiotherapeuten en -diëtisten. U kunt bij Sportgeneeskunde terecht voor sportmedisch onderzoek, preventief advies en snelle diagnose, blessurebehandeling, sportbegeleiding en training op maat. Is een operatieve ingreep of aanvullend onderzoek nodig, dan kan snel en gericht worden verwezen naar andere specialisten. Het team van Sportgeneeskunde VieCuri werkt nauw samen met orthopedisch chirurgen, huisartsen, podotherapeuten en fysiotherapeuten in de regio. Met één gezamenlijk doel: snelle en deskundige hulp om mensen blessurevrij te laten sporten en bewegen.

 

Logo keurmerk SCAS

Lees meer over Sportgeneeskunde.

 

Marleen de Koning - sportarts bij VieCuri tijdens een behandeling
Scroll voor meer informatie