Patiënt in wachtruimte

Revalidatiegeneeskunde VieCuri verder onder vlag van Adelante

Datum: 9 december 2016

Met ingang van 1 januari 2017 draagt VieCuri Medisch Centrum haar afdeling Revalidatiegeneeskunde over aan Adelante. Met deze overname komen beide partijen tegemoet aan de toenemende vraag naar reguliere en topklinische revalidatiezorg in Limburg. De patiënt profiteert op die manier van de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij huis.

Het samenbrengen van de revalidatiezorg onder de vlag van Adelante geeft een extra impuls aan de kwaliteit van de revalidatiezorg in Noord-Limburg. In de nieuwe situatie blijven alle huidige vormen van revalidatiezorg zowel voor volwassenen als voor kinderen behouden. Daarnaast zijn er plannen om gezamenlijk de revalidatie in de regio Noord-Limburg te versterken door aanbod van nieuwe diensten zoals hersenletsel-expertise, complexe pijnrevalidatie en arbeidsre-integratie.


Medewerkers
De medewerkers van de afdeling Revalidatiegeneeskunde in VieCuri behouden hun werk in het ziekenhuis, maar doen dit  vanaf de overname onder verantwoordelijkheid van Adelante. In totaal gaat het om ongeveer 75 personen, onder wie artsen, polimedewerkers, therapeuten en administratief medewerkers. VieCuri en Adelante zijn ervan overtuigd dat deze krachtenbundeling de kwaliteit van de revalidatiezorg in de regio Noord-Limburg enorm ten goede komt.

bestuurders en management Adelante en VieCuri

Ondertekening
Eerder dit najaar keurde de Nederlandse Zorgautoriteit de overname van de afdeling revalidatiegeneeskunde van VieCuri Medisch Centrum door Adelante al goed. Op 8 december 2016 werd de overname bezegeld met de handtekeningen van de heer Jean-Paul Essers, voorzitter Raad van Bestuur Adelante en de heer Dirk Jan Verbeek, voorzitter Raad van Bestuur VieCuri. Daarmee wordt de afdeling revalidatiegeneeskunde van Adelante, locaties Venlo en Venray per 1 januari 2017 officieel een feit.

contractondertekening

 
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer