Patiënt in wachtruimte

Invulboek 'Hoe mentaal om te gaan met de diagnose kanker'

Datum: 24 oktober 2023 |  zorg, chemotherapie, borstkanker, leefstijl

Wanneer je kanker hebt, gaat het om méér dan de behandeling van de ziekte. Het mentale aspect is ook heel belangrijk.

 

Inge Hoogers uit Sevenum was 29 toen borstkanker haar trof. Uit eigen ervaring weet ze wat dit mentaal met je doet. Met die ervaring, wil ze nu anderen helpen. Vandaag ontving VieCuri een van de eerste exemplaren van het invulboek van Inge. Het boek heet INGErlijke kracht en bestaat uit invulvragen, doe-opdrachten, informatie, tips en haar eigen ervaringen. Interesse in het boek? Bekijk: www.ingerlijkekracht.nl. 

 

Het ziekenhuis biedt in trajecten als deze ook mentale ondersteuning. O.a. via onze psychologen, verpleegkundig specialisten en spiritueel zorgverleners. Maar met dit boek kunnen patiënten zelf aan de slag, laagdrempelig, in de eigen tijd en dat is zéér helpend. Daarom juichen wij dit initiatief van harte toe.

 

Esther Castermans (klinisch psycholoog VieCuri) en auteur Inge Hoogers werden door L1 geïnterviewd over het boek. Bekijk het interview hier terug. 

 

Op de foto v.l.n.r.: Esther Castermans (klinisch psycholoog), Inge Hoogers (auteur) en Frits Aarts (chirurg-oncoloog). Niet op de foto, maar ook dank aan: Romy Zegers (oncologie verpleegkundige).

 

Boekpresentatie Inge Hoogers

Scroll voor meer informatie