Patiënt in wachtruimte

VieCuri laat nog niet alle regels los

Datum: 6 april 2022

Update 6 april 2022

Landelijk zijn nagenoeg alle coronamaatregelen losgelaten. Dat is goed nieuws. Maar het ziekenhuis is een andere omgeving dan de ‘buitenwereld’. De patiënten in ons ziekenhuis hebben een kwetsbare gezondheid. In contact met patiënten laten we daarom nog niet alle regels los en handhaven we de regels zoals die op dit moment al gelden. Naast COVID-19 hebben we op dit moment landelijk te maken met een griepepidemie. Maatregelen om griep binnen ziekenhuizen tegen te gaan, zijn vergelijkbaar met de COVID-19 maatregelen. De maatregelen hebben dus meerwaarde zowel voor het tegengaan van griep als corona. Een nieuw weegmoment voor het wel of niet versoepelen is over ongeveer vier weken, of eerder bij aanpassingen in nationaal beleid.

 

We houden voorlopig dus vast aan de 1,5 meter afstand, de mondneusmaskers voor bezoek (aan patiënten op de verpleegafdeling) én het dragen van een mondneusmasker in contact met patiënten. Onderaan deze pagina ('Bericht van 23 februari 2022') vind je alle maatregelen op een rij.

 

-----------

Update 18 maart 2022

We zijn allemaal blij dat er steeds meer kan, maar in VieCuri blijven de huidige coronamaatregelen nog even van kracht. Dit doen wij om onze kwetsbare patiënten te beschermen, in lijn met wat de Landelijke Federatie Medisch Specialisten ons adviseert. Daarnaast willen we uitval onder medewerkers zoveel mogelijk voorkomen. De besmettingscijfers zijn nog steeds erg hoog en dat vraagt om zorgvuldige afwegingen bij het bieden van goede en veilige zorg.

 

Onderstaand lees je de huidige coronamaatregelen binnen VieCuri: 

 

-----------

Bericht 23 februari 2022: 

Landelijk worden de coronamaatregelen steeds verder versoepeld. Dat is goed nieuws. Maar het ziekenhuis is een andere omgeving dan de ‘buitenwereld’. De patiënten in ons ziekenhuis hebben een kwetsbare gezondheid. In contact met patiënten laten we daarom nog niet alle regels los.

 

De regels in ons ziekenhuis zijn vanaf vrijdag 25 februari als volgt:

  • Heb je een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht.
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker.
  • Kom alleen naar je afspraak, tenzij begeleiding noodzakelijk is.
  • Bezoek je een patiënt op de verpleegafdeling? Dan krijg je van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draag je het gehele bezoek, ook als je bij de patiënt zit. Er zijn max. twee bezoekers per patiënt per dag toegestaan, alleen niet tegelijkertijd (bezoek dient elkaar af te wisselen). Doordeweeks is het bezoekmoment tussen 18.00 en 20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 14.00 en 16.00 uur.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig je handen, hoest en nies in je elleboog, schud geen handen.
  • Heb je een afspraak op de poli maar corona-achtige klachten? Of ben je in quarantaine of isolatie? Bel dan eerst met de polikliniek. In andere gevallen geldt: kom niet als je klachten hebt.

 

Wij bekijken stap voor stap wanneer we verantwoord en veilig versoepelingen kunnen doorvoeren. Bedankt voor het begrip en de medewerking!

Scroll voor meer informatie