Patiënt in wachtruimte

VieCuri verzorgt oncologische zorg aan huis

Datum: 16 november 2021

Steeds meer zorg kan verplaatst worden van het ziekenhuis naar de patiënt thuis. VieCuri verzorgt in dit kader sinds kort oncologische zorg aan huis. Oncologieverpleegkundigen van VieCuri verzorgen de toediening van de geneesmiddelen.


Service voor de patiënt

VieCuri heeft al ervaring met het aanbieden van medische zorg aan huis. Sinds 2016 wordt er bijvoorbeeld voor bepaalde patiënten van de afdeling neurologie zorg aan huis geboden. Na een geslaagde pilot van een paar maanden hebben nu ook een aantal patiënten met kanker deze mogelijkheid. Ervaren oncologieverpleegkundigen rijden met de geneesmiddelen naar de patiënten toe en blijven gedurende de hele behandeling bij de patiënt. Op deze manier kan de patiënt in de eigen omgeving de behandeling krijgen en hoeft hij de gang naar het ziekenhuis niet te maken. In een stressvolle periode kan dit veel rust en comfort geven. Bijkomend voordeel: als de oncologieverpleegkundige bij de patiënten thuis komt, kunnen eventuele problemen of vraagstukken die de patiënt en naasten bezig houden, worden besproken. Bepaalde onderwerpen worden in de thuisomgeving meer tastbaar of makkelijker besproken.

 

Middelen met de minste risico’s

In overleg met de patiënt, de specialist en de verpleegkundige wordt besproken of de patiënt in aanmerking komt voor een oncologische thuisbehandeling. Aan de thuisbehandeling zijn altijd voorwaarden verbonden in het kader van veiligheid. Er worden alleen middelen thuis aangeboden die weinig risico’s met zich meebrengen en een relatief korte looptijd hebben. VieCuri onderzoekt regelmatig of andere geneesmiddelen ook geschikt zijn voor thuistoediening.

 

Voor meer informatie: zie de folder 'Ziekenhuis verplaatste zorg: Oncologische dagbehandeling' 

Oncologische zorg aan huis verpleegkundigen en patiënt
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer