Patiënt in wachtruimte

Portretten veerkracht tentoongesteld in VieCuri

Datum: 3 februari 2021

Veel van onze patiënten en collega’s wonen in de gemeente Peel en Maas. Een gemeente waar vorig jaar een brandhaard aan coronabesmettingen zorgde voor onrust, verdriet en hartverscheurend leed. Maar het bracht ook saamhorigheid en kracht. In het boek Veerkracht zijn 26 inwoners uit Peel & Maas geportretteerd. Doordat verschillende verhalen raakvlakken hebben met het VieCuri, ontstond het idee van een mini-expositie. Vijf foto’s uit het boek hangen nu groot in de centrale gang van VieCuri in Venlo (tussen de B- en K-liften aan de rechterkant).

 

Een van de verhalen is van Pieternel Hermans, die langdurig en ongeneeslijk ziek is. Deze week mocht Pieternel zelf haar foto bekijken en dat leverde een heel mooi beeld op. In het boek vertelt zij over de veerkracht die zij tijdens haar behandelingen nodig had.

 

Een ander verhaal is dat van onze OK-assistente Nancy Willemsen. Zij hielp tijdens de eerste coronagolf mee op de Intensive Care. “Ik ben dankbaar dat ik mijn verhaal heb kunnen vertellen. Het was een surrealistische periode. We hadden allemaal hetzelfde doel: Onze patiënten professionele en goede zorg geven, in welke situatie dan ook. De geweldige samenwerking met elkaar, dat vergeet ik nooit meer. Ik vind Veerkracht daarom een heel mooi initiatief; om vanuit verschillende invalshoeken de veerkracht van ons allen te laten zien.”

 

Meer informatie of het boek bestellen? Ga naar veerkrachtpeelenmaas.nl.

 

Reportage Omroep P&M:

Fotograaf: Dick Holthuis (Veerkracht)

 Stilstaand beeld van de reportage van Omroep P&M

 

portret tentoonstelling veerkracht
Scroll voor meer informatie